På tur till häst

Författare

Eva Magnusson

På tur till häst

Svenska

2008-05-12

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Husdjur/sällskapsdjur

Författare

Recensionsdag

2008-05-26

Publiceringsdatum

2008-05-12

Illustratör

Arne Orrgård

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Arne Orrgård

Illustratör

Eva Magnusson, Arne Orrgård

Format

Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151848105

Antal Sidor

152

Vikt (kg)

0.574

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

248

Bredd (mm)

175

Böcker av författaren

Om boken

Det finns mängder av böcker om hästar och ridning, men hittills ingen som vänder sig till det ökande antal personer som vill pröva på eller regelbundet rider på det enklaste och mest lättillgängliga sättet - på tur i grupp.

På tur till häst är en bok för alla som gillar hästar och som tycker om att vara ute i naturen. Att rida på tur är ett sätt att förena dessa intressen. Målgruppen är "återvändare" som söker upplevelser snarare än prestation, vana ryttare som tröttnat på ridhusets fyra väggar och friluftsmänniskor med eller utan ridvana. Oavsett hästbakgrund kan man ge sig ut på en dagstur, ja, kanske rentav på en långritt. På tur till häst är ett utmärkt sätt för nybörjaren att förbereda sig och för den rutinerade att få ut maximalt av sin ridning.

Ur innehållet: Hur turerna i allmänhet går till. Grundläggande kunskap i hur man umgås med och gör i ordning sin häst. Vilken utrustning som krävs. Grundläggande ridinstruktioner, tillräckliga för att kunna hänga med. Stretching som mjukar upp före och efter ridningen samt hur man undviker ridsår. Vilka krav man kan ställa på turridningsföretagen och vilket försäkringsskydd man bör ha. Fakta om islandshästen och andra hästraser som används vid turridning. Kartor över Sverige med turridningsgårdar och markerade ridleder. Dessutom berättar människor med olika bakgrund och riderfarenhet om turer de gjort.
På tur till häst är en bok som är unik i sitt slag. Den fyller ett stort behov då det satsas kraftigt på turridning inom svensk turistnäring och när fler och fler söker upplevelser och utmaningar på sin fritid.

Läs mer

Eva Magnusson, Eva Magnusson, Arne Orrgård

På tur till häst