Ormen i paradiset

Författare

Miki Agerberg

Ormen i paradiset

2007-01-01

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2007-01-01

Kategori

Debatt

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151848167

Antal Sidor

304

Vikt (kg)

0.661

Ryggbredd (mm)

25

Höjd (mm)

228

Bredd (mm)

150

Böcker av författaren

Om boken

Fetma och övervikt drar fram över världen som en snabbt accelererande epidemi. Fetmaepidemin är global och drabbar inte bara den rika västvärlden, utan också de fattiga länderna i tredje världen. Nu kommer den första boken som tar ett helhetsgrepp på en av vår tids största hälsofrågor.

Vetenskapsjournalisten Miki Agerberg har talat med en lång rad av Sveriges och världens ledande experter. Hans bok tar ett helhetsgrepp på fetman och dess följdsjukdomar, som på kort tid har blivit ett av vår tids största hälsoproblem. Utvecklingen har gått så snabbt att nästan ingen har problemets verkliga omfattning klar för sig. Om trenden inte bryts kommer sjukdomskostnaderna, i både mänskliga och ekonomiska termer, snart också göra fetman till ett av våra största samhällsproblem.
Boken kartlägger fetmaepidemins utbredning i Sverige och i världen, förklarar dess bakgrund och diskuterar vilka orsakerna är. Den går igenom den senaste forskningen om fetmans mekanismer i kroppen, vilka behandlingar som fungerar och inte fungerar, och vilka som väntar runt hörnet. Och den diskuterar och ger exempel på vad som kan göras för att förebygga fetma och vända utvecklingen. I boken gör författaren också personliga intervjuer med människor som själva är drabbade av fetma och dess följdverkningar.
Ormen i paradiset är en svensk bok om ett globalt problem. En stor del av innehållet handlar om Sverige. Men boken börjar i Tonga: ett paradisiskt vackert örike i Söderhavet där två vuxna av tre är feta - dubbelt så hög andel som i USA - och var femte invånare har diabetes.
Förordet har skrivits av professor Stephan Rössner.

Läs mer

Miki Agerberg

Ormen i paradiset