Maten från Thailand

Författare

Lulu Grimes

Översättare

Per Johan Hasselqvist

Maten från Thailand

Svenska

2007-08-15

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Allmänna kokböcker

Översättare

Per Johan Hasselqvist

Författare

Publiceringsdatum

2007-08-15

Bokinformation

Originaltitel

The Food of Thailand

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151848204

Antal Sidor

296

Vikt (kg)

1.792

Ryggbredd (mm)

30

Höjd (mm)

305

Bredd (mm)

237

Böcker av författaren

Om boken

Thailand har blivit ett av svenskarnas mest populära resmål. Där äter vi gott, och naturligtvis vill vi fortsätta att laga denna goda, omväxlande och nyttiga mat här hemma. I den här grundboken finns recepten!

Maten från Thailand är en innehållsrik introduktion till detta ett av världens främsta kök! Boken beskriver en kulinarisk resa från stånden med gatumat i Bangkok till de färska skaldjuren som tillagas på stränderna vid Thailandviken. Lokalbefolkningen berättar om sina mattraditioner - från godistillverkarna i Phetchaburi-provinsen till de risodlande bergsstammarna i norr.
Det är en stor mångfald av maträtter som bildar det thailändska köket: från traditionella gröna, röda och panaeng-curryrätter till sallader som tam och laap, doftande av örter och chili, och kokosnötsbaserade soppor, som den berömda tom khaa kai.
Boken är rikt illustrerad och pedagogiskt upplagd med bilder som visar såväl tekniker som redskap och ingredienser vid varje recept.
Särskilda avsnitt i boken beskriver kärnan i den thailändska maten och matlagningen. Bland de ämnen som behandlas märks hur man gör en fisksås, tillagning av som tam, hur man mixar och mortlar en currypasta och hur frukter utsiras på ett dekorativt sätt. Som en hjälp för att hitta ingredienser, eller hur de kan ersättas, finns en ordlista.

Läs mer

Lulu Grimes

Maten från Thailand