Ridövningar

Författare

Eva Eternell Hagen

Ridövningar

Svenska

2007-04-19

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Husdjur/sällskapsdjur

Författare

Publiceringsdatum

2007-04-19

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Roland Thunholm, Eva Eternell Hagen

Illustratör

Eva Eternell Hagen

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151848228

Antal Sidor

128

Vikt (kg)

0.532

Ryggbredd (mm)

13

Höjd (mm)

250

Bredd (mm)

175

Böcker av författaren

Om boken

Rida på fyrkant, bakdelsvändning och att kunna länga och korta hästen mellan hinder är tre av övningarna i boken Ridövningar. Roliga, spännande och nyttiga tips från flera av Sveriges högst meriterade ryttare.

Ridövningar innehåller totalt femton övningar som alla presenteras på ett pedagogiskt sätt av några av landets främsta ryttare: Helena Lundbäck, Louise Nathorst, Malin Baryard-Johnsson, Fredrik Jönsson m. fl.
Var och en av ryttarna lär ut sina bästa knep och förklarar vad man bör tänka på. Det kan handla om att få hästen att lyssna och inte minst att man bör ha en plan för övningen, som Pether Markne påpekar.
Tinne Vilhelmsson berättar om hur förvänd galopp utvecklar hästens balans och styrka och att den för ryttaren utvecklar känslan för hur man placerar sin vikt i sadeln. Gunilla Bergström visar hur rätt utförd skänkelvikning kan vara till stor hjälp för hästens träning.
Christina Drangel beskriver rörelserna "öppna" och "sluta", och skriver: "I ett långsamt tempo är de både lösgörande och samlande, som att göra tai chi, och det har ingen människa sträckt sig eller fått muskelbristning av. Samma sak är det med hästar."
Piia Pantsu visar hur man kan hoppa upp och ned för en trappa. Helena Lundbäck lär ut hur man rider zig-zag över medellinjen.
Ridövningar innehåller många illustrationer som bl.a. visar hur man kan arrangera hinder på ridbanan och utnyttja naturen. Det här är boken för alla som ridit ett tag och som vill komma vidare. Eller för instruktörer som vill få nya idéer och inspiration för sina lektioner.

Läs mer

Eva Eternell Hagen, Eva Eternell Hagen

Ridövningar