Den stora möbelboken

Författare

Anne Cathrine Hagen

Översättare

Mikael Sundin

Den stora möbelboken

Svenska

2007-09-14

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Praktiska handböcker

Översättare

Mikael Sundin

Författare

Publiceringsdatum

2007-09-14

Bokinformation

Originaltitel

Den store møbelboka

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151848709

Antal Sidor

186

Vikt (kg)

1.1

Ryggbredd (mm)

19

Höjd (mm)

277

Bredd (mm)

227

Böcker av författaren

Om boken

För de flesta av oss är möbler något mer än bara bruksföremål. De berättar något om oss, vår stil och vår livssituation. Ofta är de exempel på hantverksskicklighet, uppfinningsrikedom och teknisk utveckling. Alla behöver de god skötsel och vård, och en del behöver repareras och renoveras för att komma till sin fulla rätt.
De flesta böcker om möbler behandlar speciella ämnen som möbeltapetsering eller stilhistoria. Den stora möbelboken är istället en bred grundbok som ger kunskap om allt ifrån möbelhistoria till hur man sköter och vårdar sina möbler. Här behandlas reparation och underhåll, ytbehandling och omklädning, vad man kan göra med sina möbler och vad man inte bör göra.
Vi får hjälp att välja rätt beslag eller lås, laga skador i trävirket och underhålla olika typer av ytbehandlingar. Boken gör det möjligt att direkt sätta igång med möbelprojekt hemma, samtidigt som den ger de kunskaper om möbler som krävs för att man inte senare ska ångra sina ingrepp.
Ett särskilt kapitel handlar om möblernas ursprung och historia och avslutningsvis ges idéer om och exempel på hur möbler kan förnyas eller byggas om på ett kreativt sätt.

Exempel ur innehållet: Klenoder, rariteter eller retro Gamla möbler i en ny tid Möblernas historia Att förebygga skador Rengöring och skötsel Underhåll av ytbehandling Möbelreparationer Verktyg och arbetsmaterial Möbler som ska limmas Skador i trävirket Beslag och lås Skinn och filt Färg och målningstekniker Möbeltapetsering Bygga om möbler

Läs mer

Anne Cathrine Hagen

Den stora möbelboken