Travet

Författare

Mats Fransson

Travet

Svenska

2007-08-29

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kunskap

Författare

Mats Fransson

Publiceringsdatum

2007-08-29

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151849355

Antal Sidor

504

Vikt (kg)

2.196

Ryggbredd (mm)

34

Höjd (mm)

257

Bredd (mm)

240

Böcker av författaren

Om boken

Travet innehåller berättarglädje och fakta kring 150 års kultur och historia inom travsporten!
Här finns lysande kapitel som tar läsaren från travets första trevande steg på sjöisarna, via de första landbanorna och kampen för att få spela på hästar på totalisatorn, fram till dagens mångmiljonindustri.

Här finns historien om de tunga nordsvenska arbetshästarnas omvandling till de hästar vi i dag kallar kallblodstravare med Järvsöfaks i spetsen.
Sportens ledande och mest betydande hästkarlar är de fyra fenomenen från Forsa: bröderna Gösta, Gunnar och Sören Nordin och Stig H. Johansson. De porträtteras ingående i boken.
Svensk travsports moderna födelse och marsch mot världstoppen skildras ur flera intressanta aspekter. Här berättas den fantastiska historien om ATG och V65 för första gången utförligt av mannen i dess mitt, Gert Lindberg
Spännande läsning om avel och uppfödning, amatörer och proffs, träning och hästskötsel, rekord och årskrönika liksom 17 nedslag i de största svenska travsegrarna gör Travet till en bok man tar fram och läser och bläddrar i gång på gång. Drygt 400 illustrationer från förr och nu ger liv åt både gångna tider och nyligen körda lopp.

Mats Fransson, Svenska Travsportens Centralförbund, och Olof Karlander, Nationella Stiftelsen för Hästhållningens Främjande, har tillsammans producerat boken där över 20 författare och travsportjournalister medverkar.

Läs mer

Mats Fransson

Travet