Lyckligt lottad

Författare

Patricia Wood

Översättare

Ingela Jernberg

Lyckligt lottad

2008-03-28

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Översättare

Ingela Jernberg

Författare

Recensionsdag

2008-04-14

Publiceringsdatum

2008-03-28

Bokinformation

Originaltitel

Lottery

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151849577

Antal Sidor

336

Vikt (kg)

0.481

Ryggbredd (mm)

26

Höjd (mm)

215

Bredd (mm)

143

Böcker av författaren

Om boken

Den stora drömvinsten innebär inte bara ekonomiskt oberoende. Den kan också ställa allt på ända och orsaka problem - särskilt om man som unge Perry tror gott om alla. Lyckligt lottad är en roman att älska, fylld av såväl skratt som gråt.

Perry L Crandall är inte efterbliven. Det säger han själv med eftertryck. "Är man efterbliven har man IQ 75 - jag har IQ 76. Jag är inte efterbliven!" Det har han och hans farmor slagit fast genom en artikel i Det Bästa. Han är långsam, men det är en helt annan sak.
Vid 32 års ålder förändras hans liv i ett slag - hans älskade farmor dör och han tvingas flytta från huset han bott i hela sitt liv. Men kort därefter blir han en vinnare - han har fortsatt köpa lotter i den lilla livsmedelsbutiken i Holsted där han bor och plötsligt står det klart att har vunnit 12 miljoner dollar!
Snart flockas människor kring honom som gamar och vill ha del av vinsten. Perry är både godtrogen och lättlurad, men tack och lov tillåter inte hans piktur mer än två nollor på varje check.
Värst bland gamarna är hans närmaste anhöriga - hans bröder, deras fruar och inte minst Perrys egen mor. Men han har vänner också. Riktigt goda sådana, och han har ett jobb - och regler som hans farmor lärt honom och som lotsar honom genom alla svårigheter. En av de viktigaste lyder: spend half - save half.
Lyckligt lottad är en riktig feel good-roman - en hjärteknipande historia som bjuder på skratt, gråt, tandagnisslan och ett underbart, lyckligt slut. Behöver vi tillägga att "L" i Perry L Crandall står för "Lucky"?

Läs mer

Patricia Wood

Lyckligt lottad