Franska kvinnors hemligheter under alla årstider

Författare

Mireille Guiliano

Översättare

Katarina Jansson

Per Johan Hasselqvist

Franska kvinnors hemligheter under alla årstider

Svenska

2008-03-19

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Psykologiska handböcker

Översättare

Katarina Jansson, Per Johan Hasselqvist

Författare

Recensionsdag

2008-04-07

Publiceringsdatum

2008-03-19

Bokinformation

Originaltitel

French Women for All Seasons

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151849850

Antal Sidor

352

Vikt (kg)

0.599

Ryggbredd (mm)

28

Höjd (mm)

216

Bredd (mm)

148

Böcker av författaren

Om boken

Franska kvinnors smala hemligheter blev en stor succé såväl utomlands som här i Sverige. Nu kommer Mireille Guiliano med sin uppföljare, Franska kvinnors hemligheter under alla årstider. Efter succén med den första boken fick författaren tusentals brev från kvinnor över hela världen som ville veta mer om hennes livsstil. Därför kommer nu uppföljaren.
Förutom ett hundratal nya, läckra recept, förklarar Mireille Guiliano hur du väljer ett gott vin, klär dig smakfullt, knyter en schal med stil eller gör vackra blomsterarrangemang och mycket annat. Kort sagt avslöjar hon de franska kvinnornas hemligheter till att känna sig "bien dans sa peau". Nyckeln till att åldras med grace, hålla sig slank och leva ett långt och hälsosamt liv.
Budskapet är detsamma som i förra boken; ät det som du tycker om, ät med alla sinnen, är lite av allting och njut av de frukter och grönsaker som varje årstid har att erbjuda. Ät små portioner.
Franska kvinnors hemligheter under alla årstider är så mycket mer än en bantningsbok. Det är en livsstilsbok!

Läs mer

Mireille Guiliano

Franska kvinnors hemligheter under alla årstider

Om boken

Franska kvinnor blir sällan tjocka, men de äter bakelser och vitt bröd, dricker champagne och vin och äter regelbundet tre rätters måltider. Hur de bär sig åt? Lär av fransk-amerikanska Mireille Guiliano som avslöjar hemligheterna bakom den franska paradoxen i denna humoristiska, kunniga och aktuella icke-bantningsbok!
Främsta budskapet är att lära sig äta med huvudet, inte med magen. Bli medveten om vad man äter, när och hur, njuta av att äta rätt saker (och fel ibland) men balanserat och i mindre portioner. Välja kvalitet framför kvantitet, köpa fräsch och färsk mat utifrån årstiderna, smaka och njuta av varje bit i stället för att överäta - och sedan panikbanta.
Mireille Guiliano vet vad hon pratar om. Uppväxt i Frankrike åkte hon som tonårig utbytesstudent till USA där hon åt en mängd snabbmat och gick upp 10 kilo på en termin. Tillbaka i Paris fortsatte hon att äta på samma sätt och lade på sig ytterligare 5 kilo. Det var först när hon mötte familjens läkare, i boken kalladdr Mirakel, som hon återupptäckte de knep franska kvinnor har för att hålla vikten, och när hon väl lärt sig att följa dem igen smälte kilona bort för att aldrig komma tillbaka. Franska kvinnors smala hemligheter innehåller inga pekpinnar, bara användbara, omkomplicerade råd för att hitta tillbaka till ett njutningsfullt förhållande till mat och vin. Det är dessutom rolig, livsbejakande läsning, en blandning av livsvisdom, personliga minnen, recept och fransk "common sense". Så släng bort alla bantningsböcker och lär dig äta klokt - och njutningsfullt - för livet!

"Bantningsboken som ger mersmak."
Susanne Ljung, DI

Läs mer

Franska kvinnors smala hemligheter

Mireille Guiliano

Franska kvinnors smala hemligheter