Mat är mer än mat

Författare

Rune Kalf-Hansen

Mat är mer än mat

Svenska

Svenska

1995-11-01

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Allmänna kokböcker

Författare

Publiceringsdatum

1995-11-01

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Nisse Peterson

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789155041526

Antal Sidor

334

Vikt (kg)

1.358

Böcker av författaren

Om boken

En av Sveriges mest namnkunniga kockar delar med sig av sina bästa lammrecept. Rune Kalf-Hansen har skrivit en modern lammkokbok med mycket grönsaker och frukt, fräscha såser och spännande tillbehör. Traditionella rätter och nya recept alla präglade av ekologiskt tänkande.

Rune Kalf-Hansen beskriver inspirerande hur man kan använda hela lammet, såväl lammsadel, kotletter och filé som bog, tunnbringa och inälvor. Han ger förslag på goda kryddor som passar till lammkött och beskriver en magisk sensommardag när han för första gången i sitt liv grillade ett helt lamm. Det blev saftigt, mört och smakade underbart. Att lammkött är fantastiskt på alla sätt och att det går att variera i det oändliga, det visar Rune Kalf-Hansen i sina hundra lammrecept för vardag och fest.

Bland recepten finns gulasch på lamm och indisk lammcurry, men också klassiker som dillkött. Fotografen Charlotte Gawell har tagit underbara bilder från lammgården Molstaberg och Rune Kalf-Hansens eget kök. Hösten är lammsäsong och Lammkokboken är en blivande klassiker.

Läs mer

Rune Kalf-Hansen

Lammkokboken

Om boken

Matlagning ska vara roligt, lustfyllt och enkelt, tycker Rune Kalf-Hansen. I sin kokbok utgår han från säsongens färska ekologiska råvaror och visar hur otroligt goda de kan bli om de tillagas med omsorg.

Lustfyllt året runt blir det när kocken Rune Kalf-Hansen lagar enkla och goda rätter hemma i sitt eget kök. Grytorna sjuder på gasspisen, säsongens alla vackra råvaror är en fest för ögat, och Rune visar hur man ska tillaga dem så att de behåller smak och spänst.
Rune berättar hur inspirerande det är att laga mat med ekologiska råvaror när de är som allra bäst: mjälla grönsaker, en god fiskrätt och nykokt rabarber på våren, färskpotatis, sallad, helstekt fläskkarré och jordgubbar på sommaren och så höstens och vinterns mustiga rätter med rotfrukter och vilt.
I boken finns härliga recept till varje månad och förteckningar över säsongens råvaror, menyförslag till jul och midsommar och massor av bra tips om att handla och laga ekologisk mat.
Bokens bilder har Charlotte Gawell tagit under ett år i Runes kök.

"Hur vet man vad som har säsong och hur ska man hitta de bästa ekologiska råvarorna? Vad ska man välja och hur ska man använda dem? Det handlar den här boken om. Jag visar månad för månad hur jag tillagar säsongens ekologiska råvaror.
Genom att beskriva hur man enkelt och omsorgsfullt kan tillreda säsongens grönsaker, fisk och kött vill jag inspirera till många fantastiska matupplevelser året runt.
Som ett stöd till recepten har jag för varje månad gjort förteckningar över säsongens råvaror. Ni kan göra en kopia på sidan och ta med er när ni handlar.
Då så, något att undra över? Nej, jag tänkte väl det. Det är bara att sätta igång!"

Läs mer

Kalf-Hansens ekologiska kök

Rune Kalf-Hansen

Kalf-Hansens ekologiska kök