Mannen och pojken

Författare

Tony Parsons

Översättare

Cecilia Franklin

Mannen och pojken

2003-03-14

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Översättare

Cecilia Franklin

Författare

Publiceringsdatum

2003-03-14

Bokinformation

Originaltitel

Man and Boy

Originalspråk

Engelska

Inläsare

Per Lagergren

Produktdetaljer

ISBN

9789173130424

Böcker av författaren

Om boken

Saker vi kunde berätta är en roman om att vilja vara ung för evigt och om att bli vuxen över en natt. Tony Parsons går tillbaka till sina rötter som ung rockjournalist i sin mycket personliga berättelse om sex, kärlek och rock'n'roll.

Det är den sextonde augusti 1977 - samma dag då Elvis dör. Terry kommer hem till London från Berlin där han intervjuat och blivit vän med den legendariska rockstjärnan Dag Wood.
Men när Dag kommer till London lägger han omedelbart an på en punkig ung fotograf som heter Misty och som är Terrys flickvän. Kommer deras kärlek att överleva denna heta sensommarnatt?
Ray är den enda journalisten på musiktidningen The Paper som vägrar klippa håret och sluta med utsvängda byxor. Han är bara 17 men hänger inte med i det nya, som stavas punk. Risken är stor att han ska få sparken och han tröstar sig i armarna på en äldre kvinna. Men just den här kvällen är John Lennon i London, och Ray tror att han kan rädda sitt jobb om han bara lyckas få en intervju med den tillbakadragna superstjärnan. Kan John Lennon och Mrs Brown rädda en ung mans själ?
Leon är på flykt från gänget Dagenham Dogs, som har retat upp sig på en av hans recensioner. När han gömmer sig på diskot The Goldmine träffar han dansdrottningen Ruby och upptäcker en helt ny värld. Kommer Dagenham Dogs att hinna slå klorna i Leon innan kärleken gör det?

"Skamlöst gripande /… /roligt och välskrivet."
Telegraph Magazine

"Minnesvärt och rörande - ingen kan krama äkta känsla ur en scen som Tony Parsons."
Spectator

Läs mer

Tony Parsons

Saker vi kunde berätta

Om boken

De tre systrarna Cat, Jessica och Megan vet precis vad de vill ha ut av livet. Alltsedan den dag deras mor övergav dem för att bli lyckligare hos en ny man har de strävat efter att bli starka och självständiga. Cat har alltid sagt att hon inte tänker skaffa barn. Den lyckliga familjen är bara en myt och hon har inte lust att vara den som bidrar till att förstöra någons liv ? på samma sätt som hennes mor förstörde hennes. Rory är precis den man hon behöver: han är stark, energisk och vänlig. Dessutom är han steriliserad, så det finns ingen risk för några missöden. Men den biologiska klockan tickar. Måste hon välja mellan Rory och möjligheten att ha en egen familj? Jessica är lyckligt gift, men det skär i hjärtat på henne att se på hur hennes man Paolo gullar med sitt lilla brorsbarn. Varför kan hon inte själv bli gravid? Paolo å sin sida kan inte förstå varför hans bror ? som borde vara den lyckligaste mannen på jorden, med en fru som älskar honom, en underbar baby och en framgångsrik firma som säljer sportbilar ? riskerar allt för en tarvlig flirt med sin sekreterare. Megan är singel (hennes förra pojkvän var konstant otrogen ?En mans bilogiska uppgift är att placera sina spermier i så många kvinnor som möjligt. Men det betyder inte att jag inte älskar dig?). Hennes första år som allmänläkare har varit tillräckligt pressande utan att hon vill behöva fundera över det där med att skaffa barn. Så den där engångshistorien med Kirk, surfarkillen från Australien, var kanske inte någon bra idé?

Läs mer

Familjeaffärer

Tony Parsons

Familjeaffärer

Om boken

Harry Silver försöker finna sig tillrätta med livet efter skilsmässan från Gina, och med förhållandet till Cyd, hans nya kvinna. Han och Gina delar på vårdnaden om den älskade sonen Pat. Och han kämpar med att vara en bra förälder åt Peggy, Cyds dotter. Cyd är så uppslukad av sin karriär - för det är väl bara arbetet? - att de knappt hinner ses. Själv har Harry fullt upp med en tv-show,"Fish on Friday". Dessutom drabbas hans mamma, som var så stark under faderns sjukdom och bortgång, av ett obehagligt sjukdomsbesked. När så Gina berättar att hon ska flytta till Amerika tillsammans med sin nya man Richard, och att de tänker ta Pat med sig, blir alltihop för mycket för Harry och det slutar med att han ger sig på Richard. Det mesta är redan ganska komplicerat. Det är då han möter Kazumi, en vacker japansk fotograf, och livet blir ännu mer komplicerat. Den krossade drömmen efter första äktenskapet har Harry lämnat bakom sig, men hur ska han lyckas foga samman bitarna i sin nya relation till en lyckligare bild? Mannen och hustrun är en roman om kärlek och äktenskap, om vad det betyder att vara en bra förälder - och om varför vi blir förälskade och varför vi gifter oss, varför vi stannar kvar och varför vi bryter upp. Tony Parsons är kolumnist på The Mirror. Hans debutroman Mannen och pojken blev en fenomenal succé och såldes till över trettio länder. I Sverige har den sålts i 150 000 exemplar och i England över två miljoner exemplar och författaren har belönats med Book of the Year Award.

Läs mer

Mannen och hustrun

Tony Parsons

Mannen och hustrun

Om boken

Det som format Tony Parsons som författare är hans 25 år som journalist. Allt det som hans populära romaner handlar om - relationer mellan män och kvinnor, kärleken till musik, identifikationen med populärkultur, vänskap, drömmar om framgång och revansch - har han i många år skildrat som journalist. Tony Parsons gjorde sig ett namn 1976-77 då han som tonårig rockskribent på musiktidningen New Musical Express var och med skildrade punkens födelse. Därefter var han med och formade åttiotalets banbrytande livsstilsmagasin, för att sedan bli en av Englands bäst betalda dagstidningskolumnister. Vare sig Tony Parsons skriver om Sex Pistols eller Mick Jaggers kvinnor, om sin arbetarklassbakgrund eller om glamourliv, så känner man alltid igen hans signatur. Han är alltid rapp och träffsäker, på samma gång underhållande och allvarlig, samtidigt som han är totalt orädd inför vad omgivningen ska tycka om hans åsikter. I sitt hemland England är Tony Parsons, journalisten, ett lika stort namn som Tony Parsons, författaren. En rad svenska journalister har också haft Parsons som förebild. En av dem, Jan Gradvall, har gjort urvalet till denna samlingsvolym med Parsons bästa tidningsartiklar samt har även skrivit förordet. Boken I huvudet på Tony Parsons visar att för många är musik och populärkultur inget ytligt tidsfördriv, utan en livsviktig fråga om identifikation. En drivkraft och till med en livskraft. Tony Parsons tar oss rakt in i denna värld och ger därmed läsaren en nyckel till samtiden.

Läs mer

I huvudet på Tony Parsons

Tony Parsons

I huvudet på Tony Parsons

Om boken

Uppföljaren till Tony Parsons bästsäljande självbiografiska roman Mannen och pojken heter Min tjej och jag och är även den fylld av samma sällsamma blandning av skratt och tårar, social ironi och överväldigande känslor. Alfie Budd hittade sitt livs stora kärlek - tjejen som han ville tillbringa resten av livet med - och förlorade den. Han vågar inte tro att man får en andra chans. Desillusionerad återvänder han från Hong Kong till det England som han lämnat under sin korta lyckliga period. Här finner han resten av sin värld falla ihop: föräldrarnas äktenskap, farmoderns hälsa och hans egna ambitioner att bli författare. Han söker tröst i kortvariga, ytliga förhållanden med sina elever vid den språkskola där han är anställd. Litet stadga ger honom de lektioner i tai chi han får av en gammal kines, George Chang, vars familj han beundrar. Så en dag knackar ödet åter på hans dörr. En ung ensamstående mor ber om hans hjälp att återuppta sina studier... Kommer Alfie någonsin att finna en familjelycka lika stark som familjen Changs? Kommer han att kunna hitta ett meningsfullt förhållande i stället för bara ytligt sex? Och hur skall man tackla situationen när tjejen man gillar råkar ha ett riktrigt problembarn, en liten kille som är fullständigt fixerad vid den kände TV-brottaren 'Biffen'.

Läs mer

Min tjej och jag

Tony Parsons

Min tjej och jag

Om boken

Mannen och pojken har sålts i 1 miljon exemplar i England, gjort succé i tio länder och legat i topp på bestsellerlistorna. Den utsågs också till "Årets bok" i England.

Harry Silver är mannen som har allt: en vacker hustru, en underbar son och ett välbetalt jobb på teve. När han fyller trettio inser han att detta borde vara den bästa tiden i livet. Man är fortfarande ung nog för att orka vara uppe hela natten, men gammal nog att få kreditkort. Är äntligen befriad från ungdomstidens osäkerhet och dåliga ekonomi - tack och lov för det! - men full av livskraft.
Men så gör han sitt livs misstag och kastar bort allt över en natt. Plötsligt står han ensam med sin lille son och inser att det krävs mer än några timmars "kvalitetstid" i veckan för att vara en bra pappa. För att inte tala om vad som krävs för att samtidigt utvecklas på jobbet, gräla med ex-frun, hantera sitt kärleksliv och kraven från välmenande farföräldrar...

"Parsons bok är vass, rapp och vis, skriven direkt ur hjärtat."
Daily Mail

Läs mer

Mannen och pojken

Tony Parsons

Mannen och pojken