Mat, myt, vetenskap

Författare

Frida Duell

Frida Duell

Mat, myt, vetenskap

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Hälsokokböcker

Författare

Kategori

Hälsokokböcker

Författare

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden

Produktdetaljer

ISBN

9789113078885

Vikt (kg)

0.648

Ryggbredd (mm)

21

Höjd (mm)

247

Bredd (mm)

178

Mat, myt, vetenskap

Recensioner

”Hon guidar oss på ett pedagogiskt vis genom mängder av påståenden och myter om mat och det är genomgående lärorikt.”

Femina

Böcker av författaren

Om boken

Går man upp i vikt av lightprodukter? Kan man bli beroende av socker? Och är kokosolja verkligen så nyttigt som alla hävdar? Att allt vi stoppar i oss påverkar vår hälsa är ingen nyhet men hur? I en djungel av påståenden om vad vi ska äta och inte kan det vara svårt att skilja på vad som är sant och vad som är falskt. I den här boken guidar läkaren Frida Duell oss genom mängder av påståenden och myter om mat. Vi får veta hur våra tarmbakterier påverkar immunsystemet och vad gluten gör med tarmen. Om det stämmer att stark mat ökar förbränningen och vad som händer med olivoljan när den hettas upp.

Populärvetenskapliga fakta varvas med recept på hälsosamma rätter som vegansk Pad Thai och Rostad blomkålssoppa med grönkålschips, rostade pinjenötter och tryffelolja.


Läs mer

Frida Duell

Mat, myt, vetenskap

Nyheter

Foto: Rickard Rönnerstam

7 september 2017

Läkarens tio bästa tips för att äta rätt

Nyheter