Charlotte Al-Khalili

Foto: Kajsa Göransson

Utforska författaren

Charlotte Al-Khalili skriver samtida deckare och spänning. Med en kandidatexamen i rättsvetenskap och en passion för att studera verkliga brott, är hennes romaner realistiska och trovärdiga, med mörka undertoner. Charlotte debuterade 2018. Hennes första roman på Norstedts, spänningsromanen Malström, kom 2022. Nu startar Charlotte en ny serie kriminalromaner med den vassa Olivia Oldenheim på åklagarkammaren som huvudperson.

Även om hon bor i Stockholm, skriver Charlotte Al-Khalili bäst på den tysta landsbygden i Barva, borta från huvudstaden där hennes romaner utspelar sig. När hon inte bygger fiktiva världar, njuter hon av att resa i den verkliga världen.

Utgivning

Om boken

"När allt är över är en gripande, rejält spännande och härligt välskriven kriminalroman." - Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet
"En trovärdig och skarp kriminalroman som utmanar gamla stereotyper." - BTJJennifer har flytt från sin våldsamma exman och lever gömd med dottern Alice. En morgon hittas Alice ensam i sovrummet. I lägenheten finns blodspår men Jennifer är spårlöst försvunnen. Exmaken verkar ha lyckats med det han så länge hotat Jennifer med, att döda henne och röja undan kroppen.Åklagaren Richard Bielke och hans assistent Olivia Oldenheim leder utredningen och i början ligger all fokus på exmaken. Men när bevisen inte håller tillräcklig tyngd, och Jennifers kropp inte hittas, väcks den svindlande insikten hos Olivia att förövaren kanske kommer slippa undan. Hon vägrar acceptera det, och kommer farligt nära gränsen för vad hon i lagens namn tillåts göra.När allt är över är den första delen i en ny, högklassig spänningsserie för alla som älskar Katarina Wennstams och Malin Persson Giolitos romaner. Huvudperson är Olivia Oldenheim, skarpast på åklagarkammaren och skoningslös i de strider hon väljer, men ofta underskattad på grund av sitt fysiska handikapp.Författaren Charlotte Al-Khalili nominerades till Årets deckardebut av Svenska Deckarakademin för spänningsromanen Malström 2022.

Läs mer

Charlotte Al-Khalili

När allt är över

Om boken

En kall januarinatt blir Adam Gärde knivskuren och förblöder vid en busshållplats på Södermalm. En stökig kille med missbruksproblem - men mordet är mer komplicerat än det verkar och påverkar alla i dess närhet: offrets mamma och flickvän, kompisar, poliserna, mördaren. Alla greppar de efter sanningar, hemligheter och lögner.
I sin spänningsdebut skildrar Charlotte Al-Khalili med stor trovärdighet hur flera personer bär på varsin pusselbit till brottet. Men vem ska se det övergripande mönstret? Vem ska komma fram till det slutgiltiga svaret? Och vem ska lösa mordgåtan och förstå de oundvikliga konsekvenserna?

Läs mer

Malström

Charlotte Al-Khalili

Malström

Recensioner

”Bästa möjliga början på deckaråret 2024”

“En gripande, rejält spännande och härligt välskriven kriminalroman med fokus på kvinnomisshandel och på ett rättssystem som inte alltid når hela vägen fram. Charlotte Al-Khalili visar tydligt på komplexiteten i den här typen av utredningar och ger snyggt olika yrkeskategoriers perspektiv. Genom Jennifer blir det också en stark och otäck skildring av hur det är att leva under ständigt dödshot från den man en gång älskat.”

Nerikes Allehanda

Nyheter

Foto: Kajsa Göransson

24 januari 2024

Hyllad: ”Bästa möjliga början på deckaråret 2024”

IntervjuerNyheter