Dennis Yen

Utforska författaren

Dennis Yen är inredningsdesigner och hemmakock som brinner för att laga mat med influenser från kök i Sydostasien, från buljonger som kokar i 48 timmar till snabbnudlar och allt däremellan. Hans matinspiration kommer från familjen och främst från mamma, vars smakminnen från uppväxten Dennis vill förvalta.

Utgivning

Om boken

En kokbok som tar oss med till Asien och till magin som en skål med nudlar kan vara! Här finns tipsen på hur du gör dina snabbnudlar lite lyxigare, men även riktiga långkok i buljongväg.
I Slurp visar Dennis Yen, uppvuxen i en familj med rötterna i Kina och Vietnam, hur du själv kan laga den mest fantastiska ramen och andra populära nudelrätter hemma i ditt eget kök. Du får tips på tillbehör och smaksättare som lyfter vilka enkla nudlar som helst, men även recept på klassiska nudelrätter, djupa buljonger och en och annan nytänkande variant. Här finns de genuina nudelrätter som Dennis växt upp med, med inspiration från enkla kök i Sydostasien – och inte minst från hans mamma.För den som vill göra sina egna nudlar eller vika wontons och vårrullar finns knepen. Men filosofin är att nudlar inte ska vara krångligt, det kan vara lika enkelt som att koka makaroner och steka korv! Det är du själv som bestämmer nivån.

Läs mer

Dennis Yen

Slurp

Recensioner

”Helhetsbetyg: 5”

”Recepten och matminnena i kombination med de vackra bilderna skapar en aptitväckande och inspirerande helhet full med användbar kunskap och matglädje.”

BTJ

Nyheter

Foto: Robin Rådenman

10 augusti 2022

Nya böcker i augusti 2022

Nyheter