Dolen Perkinz-Valdez

Foto: Norman E. Jones

Utforska författaren

Dolen Perkins-Valdez är författare och krönikör och har i sina romaner och texter fokuserat på olika händelser i den amerikanska historien. 2013 skrev hon förordet till en specialutgåva av Twelve Years a Slave, hon har även skrivit förordet till nyutgåvan av George Orwells 1984 som publiceras vid 75-årsjubileet 2023. 

Ta min hand, som utkom på engelska 2022, var en av finalisterna i Goodreads Choice Awards och utsågs till en av årets 20 bästa böcker av redaktionen på Amazon. Ljudboksversionen av Ta min hand utsågs till en av de bästa ljudböckerna 2022 av Audible. American Bar Association tilldelade nyligen Ta min hand sitt prestigefyllda Silver Gavel Award för ett ”enastående arbete som främjar den amerikanska allmänhetens förståelse av lagen och rättssystemet.” 

Dolen Perkins-Valdez bor i Washington DC med sin familj.

Utgivning

Om boken

Finalist i Goodreads Choice Awards.
Utvald till en av Årets bästa böcker av Amazon."En stundtals outhärdligt stark berättelse som inte går att sluta läsa."EXPRESSEN SÖNDAG”Civil Townsend är klok nog att ifrågasätta sig själv och sina handlingar … det gör diskussionen än mer intressant.”LOTTA OLSSON, DAGENS NYHETERTA MIN HAND är en oförglömlig berättelse om kärlek och mod, systerskap och solidaritet, inspirerad av verkliga händelser. Det är en hoppfull påminnelse om att det ibland bara krävs en enda person för att göra skillnad.Montgomery, Alabama, 1973. Den nyutexaminerade sjuksköterskan Civil Townsend kommer från en välbärgad familj och drömmer om att förändra världen. Hennes första jobb blir på en familjeplaneringsklinik där hon äntligen får göra det som ligger närmast hjärtat: att ge kvinnor friheten att ta kontrollen över sina kroppar och styra sina liv.Hennes första patienter blir två unga systrar som bor tillsammans med sin farmor och pappa på landsbygden. Vid första hembesöket chockas Civil över den misär flickorna lever i. Det fallfärdiga skjulet där familjen bor består av ett enda litet rum utan rinnande vatten, och stanken är kväljande. Hon tar sig an systrarna och hjälper dem, men börjar snart fatta misstankar. Varför ska så unga flickor få preventivmedel, trots att de inte ens varit i närheten av pojkar ännu? När Civil inser att hon och hennes kollegor utnyttjas i en hänsynslös konspiration, tvingas hon välja mellan att lyda order eller riskera allt för att göra det rätta.”Ta min hand är en juvel till bok.”WASHINGTON POST”Helt fantastisk! Civils beslutsamhet och motståndskraft genomsyrar boken. Jag jublade högt!”BONNIE GARMUS, FÖRFATTARE TILL LEKTIONER I KEMI

Läs mer

Dolen Perkins-Valdez

Ta min hand

Nyheter

Foto: Erik Abel

2 januari 2024

Våra nya böcker i januari

NyheterBoknyheter