Helan Shabani

Foto: Lina E Adamo

Utforska författaren

Helan Shabani började lägga ut material på Tiktok så sent som 2020. Hon har ett genuint intresse för matlagning och bakning och har framför allt blivit känd för sina filmer där hon testar olika maträtter som blivit virala, men också för sina bakverk, som alltid bär hennes helt egna signatur.

Utgivning

Om boken

Helan Shabani har gjort succé på sociala medier med sina filmer där hon visar sina enkla men gudomligt goda kakor, bakverk och desserter. Med stor kreativitet bakar hon snabba saker som alla kan göra, med enkla ingredienser och ett utsökt resultat. I den här boken finns hennes bästa bakverk för fester och sommar, snabba räddare i nöden när sötsuget kickar in eller till hemmakvällen när du bara behöver något extra mumsigt.
Helans bästa innehåller 50 recept; riktigt kladdiga och fudgy brownies och blondies, hennes eftertraktade äppelpajsrullar, nutellafyllda fattiga riddare eller en biscoffcheesecake som självklart bakas utan ugn. Sättet hon kombinerar smaker av olika bakverk är både nyskapande och beroendeframkallande.No bake cheesecakes utgör ett helt kapitel, i avsnittet Sommarfavoriter finns både lättgjord jordgubbstårta i glas och glass som får smak av cookie dough och i kapitlet Helans favoriter riktigt sega och drömgoda cookies. Inspireras, baka och njut som Helan!

Läs mer

Helan Shabani

Helans bästa

Nyheter

Foto: Lina Eidenberg Adamo

9 november 2023

Möt våra författare på Sthlm Food & Wine

Nyheter