Jan Sigurd

Foto: Kateryna Kryvenko

Utforska författaren

Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd är två Lundafödda humorister med en djupt rotad kärlek till ordet, musiken och Frankrike. Anna-Lena debuterade 1993 i bokform med Nej tack, jag åt nyss och Jan året därpå med Polsk jazz & andra berättelser. Sedan dess har Anna-Lena givit ut 11 böcker och Jan 25. Tillsammans skriver de den populära serien om Anki. Första romanen, Anki åker till Paris, kom 2022.

Utgivning

Om boken

"en berättelse med mycket humor och värme där det ständigt händer dråpliga saker"
Betyg: 4/5 BTJEfter att ha blivit änka och rest på sin allra första utlandsresa ihop med väninnan Rose-Marie har Anki återfått aptiten på livet. Nu ska de möta våren i Paris. Det kan ju inte vara helt fel att sippa bubbel vid ett cafébord i Montmartre och trängas med kändisar under stadens världsberömda modevecka istället för att stå på frisersalongen Saxåfön och klippa kluvna hårtoppar på vanligt folk.Paris sägs dessutom vara de älskandes stad (som om det inte skulle gå att hitta romantik i Hallsberg eller Trelleborg?). Och när Anki träffar en stilig fransman på en bar börjar hon tänka att hon faktiskt kanske är någon som andra vill ha. Eller som hon själv säger: "Jag är huvudperson i min egen pjäs och står i strålkastarljuset, mitt på scen och vill göra det bästa av mitt liv. Jag är trött på att vänta. Det är min dröm som räknas nu.”Anki åker till Paris är en underfundig, charmig och kaxig berättelse om att det aldrig är försent att leva livet.

Läs mer

Anna-Lena Brundin, Jan Sigurd

Anki åker till Paris

Om boken

Efter stora umbäranden har Anki äntligen lyckats ta körkort – något som ska firas med husbilssemester! Likt ett svensk Thelma & Louise drar radarparet Anki & Rose-Marie söderut för att överraska Rose-Maries Las Palmas-flirt, Günther. Men vägen genom Tyskland visar sig bli lite väl strapatsrik. Intet ont anande dras de in i terroristsammansvärjningar och lidelsefulla swingerssällskap. Samtidigt fruktar Anki för hjärtevännens Karstens liv. Han befinner sig ensam på Nordsjön i en segelbåt mitt i en rytande storm. Plötsligt upphör all mobilkontakt ...
Anki åker till Skummeslöv är tredje delen i serien om Anki.

Läs mer

Anki åker till Skummeslöv

Anna-Lena Brundin, Jan Sigurd

Anki åker till Skummeslöv

Om boken

Några dagar före julafton sitter den nyblivna änkan och frisören Anki på ett plan på väg till Las Palmas tillsammans med sin väninna Rose-Marie. De ska skippa julfirandet och byta ut glöggen mot sangria och dopp i grytan mot dopp i poolen. Medan Ankis man Håkan levde blev det inte så många resor, det blev inte så mycket av någonting med honom faktiskt. Livet rullade på utan vare sig toppar eller dalar.
Anki har inga större förväntningar på resan, eller på livet över huvud taget, men snart visar sig vistelsen på Kanarieöarna ha mer att erbjuda än spanska tapas och vackra vyer. Och när hon får veta saker om Håkan som hon inte alls kände till börjar hon inse att de begränsningar man har i livet framför allt är de man själv sätter upp.

Läs mer

Anki åker till Las Palmas

Anna-Lena Brundin, Jan Sigurd

Anki åker till Las Palmas

Nyheter

Foto: Elvira Glänte

27 februari 2024

Våra nya böcker i mars 2024

NyheterBoknyheter