Kamilla Oresvärd

Utforska författaren

Kamilla Oresvärd är före detta kommunikationsdirektör som sadlat om till spänningsförfattare. Sedan debuten 2015 har hon skrivit två deckarserier som har blivit stora favoriter hos läsarna. De är sålda till ett flertal länder och har också blivit nominerade i Storytel Awards. Kamilla är uppväxt i Vänersborg men bor sedan många år tillbaka i Göteborg tillsammans med sin man.

Med Cirkusprinsessan inleder Kamilla en helt ny spänningsserie på Norstedts om den oberäkneliga Greta Leikler som skipar rättvisa på sitt eget sätt.

Utgivning

Om boken

Den framgångsrike affärsmannen Fredrik Wallin hittas mördad i sin villa på Järkholmen utanför Göteborg. Med spänning följer hela Sverige rättegången, där hans flickvän Greta Leikler – i medierna även känd som Cirkusprinsessan – döms för mordet.
Två år senare får polisinspektör Björn Carlsson ett samtal som han minst av allt har väntat sig: Greta Leikler, kvinnan han var med och satte dit, har rymt från fängelset. Björn är övertygad om att Greta är skyldig, även om hon själv hävdar motsatsen, och han tänker göra allt som krävs för att få fast henne igen.Cirkusen är det enda stället på jorden där Greta Leikler har kunnat kontrollera rastlösheten, ångesten och mörkret hon har inom sig. Hon har tränat sig själv till att flyga högre, kasta hårdare och göra fler volter. Adrenalinkickarna har varit hennes tjack, men nu jagar hon efter något annat. Hämnd.Cirkusprinsessan är första delen i en ny nervkittlande spänningsserie av Kamilla Oresvärd, om den oberäkneliga och egensinniga Greta Leikler.

Läs mer

Kamilla Oresvärd

Cirkusprinsessan

Recensioner

“riktigt spännande”

Strömstads Tidning

Nyheter

Foto: Anna-Lena Lundqvist

18 augusti 2022

Hämnd och upprättelse i Kamilla Oresvärds nya

IntervjuerNyheter