Leila Mottley

Foto: Magdalena Frigo

Utforska författaren

Leila Mottley är född i Oakland, Kalifornien, och utsågs 2018 som 16-åring till Youth Poet Laureate i sin hemstad. Hon har skrivit för bland andra Oprah Daily och New York Times. Debutromanen Nattvarelser valdes till Oprah's Book Club och till Booker-prisets longlist.

Utgivning

Om boken

"Det är en häpnadsväckande mogen debut."
Dagens Nyheter"Hon förtjänar alla sina hyllningar. Nattvarelser är överväldigande och vacker."Aftonbladet"Det är som om författaren har tagit makten över verkligheten. Imponerande."Kulturnytt, Sveriges Radio"Det här är en våldsam och rörande roman. Starkt elektrifierande."Sydsvenskan"Leila Mottley är en gudabenådad berättare"Västerbottens-KurirenKiaras liv ser inte ut som andra sjuttonåringars. Med en mamma på rehab och en storebror som drömmer om att bli rapstjärna är Kiara tvungen att ta hand om både sig själv och den övergivna nioåriga grannkillen Trevor. När hyran i deras slitna kvarter i Oakland plötsligt dubblas tar pengarna helt enkelt slut. Kiara ger sig ut på gatorna nattetid, fast besluten att överleva i en värld där ingen skyddar henne. Desperationen leder till handlingar hon aldrig trodde sig kunna utföra. När Kiaras namn plötsligt dyker upp i en utredning i samband med en skandal inom Oaklandpolisen blir Kiaras tillvaro farlig på riktigt. Vad kommer att hända med hennes sköra familj om hon går med på att vittna?Nattvarelser är en oförglömlig roman om unga människor som försöker ta sig fram i en mörk vuxenvärld. Det är brutalt, vackert och skrivet med djup medmänsklighet. Leila Mottley är en ny litterär stjärna, vars debut hyllats av både läsare och kritiker.

Läs mer

Leila Mottley

Nattvarelser

Recensioner

”Hon förtjänar alla sina hyllningar”

Nattvarelser är överväldigande och vacker … Det är en strålande debutroman. Att den skrivits av en tonåring – så vackert, moget och sant – är en smärre sensation. Leila Mottley kommer aldrig behöva våndas över ungdomens pinsamma prosa. Den bär henne långt.”

”Häpnadsväckande”

”Mottley kan verkligen skriva en romanprosa som tar tag och drar med läsaren in i en värld som kräver att skrivas och upplevas inifrån.”

Nyheter

Foto: Kajsa Göransson

30 januari 2023

Våra nya böcker i februari

NyheterBoknyheter