Lena Sundström

Foto: Magnus Liam Karlsson

Utforska författaren

Lena Sundström är en prisbelönt och grävande journalist. Hon bor i Stockholm och är även hedersdoktor i Juridik på Stockholm Universitet. 2009 och 2013 nominerades hon till Augustpriset. Hon har fått Publicistklubbens stora pris 2009, Guldspaden 2009 och Torgny Segerstedts frihetspris 2014. Sedan 2015 är hon anställd på SVT och dessförinnan Dagens Nyheter, TV4 och Aftonbladet. Fristaden är hennes debut inom spänningsgenren och första boken i en ny deckarserie om journalisterna Anne och Sven i Malmö. Den är skriven tillsammans med Jens Mikkelsen. Tillsammans har de fyrtio års erfarenhet av att granska missförhållanden och maktmissbruk i samhällets alla olika skikt, både i Sverige och utomlands.

Utgivning

Om boken

När Malmöprofilen Rebecca Rönn hittas död leder spåren till en grupp papperslösa. Polisen är övertygad om att det handlar om ett rånmord och snart jagas två unga män. På morgontidningen Dagbladet upptäcker reportern Sven att Rebecca Rönn visste något som kan ha kostat henne livet. Men fallet anses vara uppklarat, och Sven blir alltmer ensam i sökandet efter svar.
Utrikeskorrespondenten Anne har vigt sitt liv åt karriären. När hon strax före sin femtioårsdag blir lämnad av sin man, ifrågasätter hon alla sina tidigare livsval. I hopp om att återknyta kontakten med dottern i Skåne får hon ett infall och köper en rivningskåk på Kirseberg i Malmö. På ett närlivs stöter hon ihop med Sven, ungdomskärleken hon inte har sett på tjugofem år. Snart uppslukas även Anne i gåtan Rebecca Rönn. En jakt på sanningen som tar dem djupt in under tågspåren och långt upp i Turning Torso.När de hyllade och prisbelönta journalisterna Lena Sundström och Jens Mikkelsen slår sig samman för att skriva skönlitterärt blir resultatet en briljant spänningsdebut. En starkt karaktärsdriven och initierad skildring av två grävande reportrar med en vass spänningsintrig, pulshöjande scener och oväntade vändningar. En ny, fenomenal deckarduo har sett dagens ljus.

Läs mer

Lena Sundström, Jens Mikkelsen

Fristaden