Marcus Dunberg

Utforska författaren

Marcus Dunberg är baserad i Stockholm och Mölle. Han har en lång internationell karriär som copywriter i Köpenhamn och New York och har också bott i Buenos Aires. Marcus har även varit skribent och krönikör i tidningarna Svenska Dagbladet, King, Café, Residence, Expressen och Elle. Hans hyllade debutroman Skuggland nominerades till Svenska Deckarakademins pris för Årets debut 2023.

Utgivning

Om boken

När lågkonjunkturen drabbar Sverige faller många, men inte finansmannen Gunnar Grentz. Rikedomen, den sociala positionen, äktenskapet – allt är intakt.
Stockholm 1983. Gunnar bor med sin mamma Eva i Vasastan. I bakgrunden finns den tyska morfadern Hansi, en ljusskygg konsthandlare. Var kommer hans förmögenhet ifrån? Och vilken är hans koppling till förintelseöverlevaren David Weimann, som försvinner spårlöst efter en konfrontation med Hansi på gatan en kväll?Stockholm nutid. Nittonåriga Daniel Brunow återvänder efter flera år i familjehem. Hans mamma Vicki sitter i fängelse för ett mord hon inte har begått – och i Daniels ögon är Gunnar Grentz ytterst ansvarig för det. Daniels mål är att ta sig till toppen och snart förstår han att hemligheterna i Gunnars förflutna kan hjälpa honom dit.Marcus Dunberg har skrivit en tät och psykologiskt laddad spänningsroman som rör sig från 1980-talets Stockholm till nutid – via Hinseberg och krigstidens Europa. Högdjuret är en fristående uppföljare till den hyllade och framgångsrika debuten Skuggland.

Läs mer

Marcus Dunberg

Högdjuret