Jesper Aspengren

Utforska författaren

Jesper Aspegren är en av Sveriges mest uppskattade programledare i TV. Han har lagat mat i Aspegren mitt i maten, och visat svenskarnas antikviteter i Antikrundan.I Mitt i maten lär europamästaren i matlagning Rikard Nilsson och Jesper Aspegren oss att laga mat på nytt sätt.

Utgivning

Om boken

Våra högtider är en inbjudande bok om alla årets stora älskade högtider och fester. Här finns kulturen och traditionerna, recept på den ljuvliga festmaten och kända skribenters bästa minnen från alldeles speciella fester - som kanske inte blev riktigt som det var tänkt.

Varje kapitel består av tre delar. Ingemar Unge skriver om traditionerna, varför vi gör som vi gör, hur det kommer sig att vi reser, stänger, äter ägg och ger klappar. En känd skribent beskriver ett härligt minne eller en annorlunda fest: Här möter vi skribenter som Jesper Aspegren, Ludvig Rasmusson, Cecilia Hagen, Ernst Brunner och en lång rad av landets mest populära och uppskattade journalister och författare.

Stjärnkocken Björn Halling från Restaurangakademien står för de omistliga recepten som hör högtiderna till. Här finns allt gott samlat: julbordets frestelser, påskalammet och äggrätterna, midsommarnattens sillar och smörgåsbord och allt det andra.

Läs mer

Jesper Aspengren, Ingemar Unge, Björn Halling, Jerker Eriksson

Våra högtider

Om boken

Nio av TV:s experter väljer och berättar om sina egna favoritföremål. Vi får följa deras väg till fördjupad kunskap. De berättar om sammanträffanden och händelser som passionen för föremål med historia fört med sig.
Antikrundan är ett av Sveriges mest populära TV-program med tittarsiffror i miljonklassen. Mötet mellan förväntansfulla privatpersoner som vill få en antik pjäs värderad och experterna är alltid lika spännande. "Är det gamla skåpet värt så himla mycket?" I boken Antikrundan presenteras nio experter som väljer ut och berättar om sina egna favoritföremål. Vi får följa de kunniga experternas väg till fördjupad kunskap. De berättar om sammanträffanden och händelser som passionen för föremål med historia fört med sig. I essäform behandlas också olika aspekter på antika föremål; att samla, värderingskriterier, stilhistoria, renovera, restaurera, äkta/falskt m m. Boken är rikt illustrerad i färg.

Läs mer

Antikrundan

Jesper Aspengren, Bengt Janson

Antikrundan