Våra högtider

Författare

Jesper Aspengren

Ingemar Unge

Björn Halling

Våra högtider

Svenska

2002-07-30

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kulturhistoria

Författare

Publiceringsdatum

2002-07-30

Illustratör

Jerker Eriksson

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Gunnar Magnusson

Illustratör

Jerker Eriksson

Format

Inbunden, Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151839707

Antal Sidor

150

Vikt (kg)

0.804

Böcker av författaren

Om boken

Våra högtider är en inbjudande bok om alla årets stora älskade högtider och fester. Här finns kulturen och traditionerna, recept på den ljuvliga festmaten och kända skribenters bästa minnen från alldeles speciella fester - som kanske inte blev riktigt som det var tänkt.

Varje kapitel består av tre delar. Ingemar Unge skriver om traditionerna, varför vi gör som vi gör, hur det kommer sig att vi reser, stänger, äter ägg och ger klappar. En känd skribent beskriver ett härligt minne eller en annorlunda fest: Här möter vi skribenter som Jesper Aspegren, Ludvig Rasmusson, Cecilia Hagen, Ernst Brunner och en lång rad av landets mest populära och uppskattade journalister och författare.

Stjärnkocken Björn Halling från Restaurangakademien står för de omistliga recepten som hör högtiderna till. Här finns allt gott samlat: julbordets frestelser, påskalammet och äggrätterna, midsommarnattens sillar och smörgåsbord och allt det andra.

Läs mer

Jesper Aspengren, Ingemar Unge, Björn Halling, Jerker Eriksson

Våra högtider

Om boken

Visste du att piano från början betydde svagstark, att engelsmännen fäller upp en liten skugga när det regnar eller att Sveriges mest kända bil Volvo kunde ha fått namnet Larson? Och varifrån kommer uttrycken trilla av pinn och vara ur led? Det är några av de frågor som Ingemar Unge besvarar i denna bok. Andra texter handlar om hur vi använder engelska låneord, att teckenspråket är ett alldeles eget språk, vad som är svårt i svenskan för utlänningar eller att man inte märker vissa viktiga ordled förrän de är (för)svunna.

Läs mer

Att trilla av pinn och vara ur led

Ingemar Unge, Ingela Peterson Arrhenius

Att trilla av pinn och vara ur led

Om boken

Nio av TV:s experter väljer och berättar om sina egna favoritföremål. Vi får följa deras väg till fördjupad kunskap. De berättar om sammanträffanden och händelser som passionen för föremål med historia fört med sig.
Antikrundan är ett av Sveriges mest populära TV-program med tittarsiffror i miljonklassen. Mötet mellan förväntansfulla privatpersoner som vill få en antik pjäs värderad och experterna är alltid lika spännande. "Är det gamla skåpet värt så himla mycket?" I boken Antikrundan presenteras nio experter som väljer ut och berättar om sina egna favoritföremål. Vi får följa de kunniga experternas väg till fördjupad kunskap. De berättar om sammanträffanden och händelser som passionen för föremål med historia fört med sig. I essäform behandlas också olika aspekter på antika föremål; att samla, värderingskriterier, stilhistoria, renovera, restaurera, äkta/falskt m m. Boken är rikt illustrerad i färg.

Läs mer

Antikrundan

Jesper Aspengren, Bengt Janson

Antikrundan