Att trilla av pinn och vara ur led

Författare

Ingemar Unge

Att trilla av pinn och vara ur led

Svenska

2001-03-09

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Språk (Humaniora)

Författare

Publiceringsdatum

2001-03-09

Illustratör

Ingela Peterson Arrhenius

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Illustratör

Ingela Peterson Arrhenius

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113009087

Antal Sidor

172

Vikt (kg)

0.284

Böcker av författaren

Om boken

Våra högtider är en inbjudande bok om alla årets stora älskade högtider och fester. Här finns kulturen och traditionerna, recept på den ljuvliga festmaten och kända skribenters bästa minnen från alldeles speciella fester - som kanske inte blev riktigt som det var tänkt.

Varje kapitel består av tre delar. Ingemar Unge skriver om traditionerna, varför vi gör som vi gör, hur det kommer sig att vi reser, stänger, äter ägg och ger klappar. En känd skribent beskriver ett härligt minne eller en annorlunda fest: Här möter vi skribenter som Jesper Aspegren, Ludvig Rasmusson, Cecilia Hagen, Ernst Brunner och en lång rad av landets mest populära och uppskattade journalister och författare.

Stjärnkocken Björn Halling från Restaurangakademien står för de omistliga recepten som hör högtiderna till. Här finns allt gott samlat: julbordets frestelser, påskalammet och äggrätterna, midsommarnattens sillar och smörgåsbord och allt det andra.

Läs mer

Jesper Aspengren, Ingemar Unge, Björn Halling, Jerker Eriksson

Våra högtider

Om boken

Visste du att piano från början betydde svagstark, att engelsmännen fäller upp en liten skugga när det regnar eller att Sveriges mest kända bil Volvo kunde ha fått namnet Larson? Och varifrån kommer uttrycken trilla av pinn och vara ur led? Det är några av de frågor som Ingemar Unge besvarar i denna bok. Andra texter handlar om hur vi använder engelska låneord, att teckenspråket är ett alldeles eget språk, vad som är svårt i svenskan för utlänningar eller att man inte märker vissa viktiga ordled förrän de är (för)svunna.

Läs mer

Att trilla av pinn och vara ur led

Ingemar Unge, Ingela Peterson Arrhenius

Att trilla av pinn och vara ur led