Bo Nylén

Foto: Göran Segeholm

Utforska författaren

Bo Nylén är en av våra mest kända mykologer, sedan många år lärare vid svampkurser samt flitig exkursionsledare. Dessutom är han rådgivare vid svamputställningar både i Sverige och utomlands. Han är sedan många år verksam inom Svenska Naturskyddsföreningen. Bo Nylén har bland annat skrivit Svampar i skog och mark, Våra matsvampar, Fjällflora, Nordens flora och Svampar i Norden och Europa. Han är även fotograf och illustrerar själv sina böcker.

Utgivning

Om boken

Det här är den perfekta boken för alla som mest plockar kantareller och karljohansvamp men som gärna vill utöka repertoaren. 140 arter beskrivs utförligt i text och bild: de viktigaste matsvamparna, de farligaste giftsvamparna som de kan förväxlas med men också ett antal misstänkt giftiga eller oätliga dubbelgångare till de ätliga svamparna. Ett utförligt bestämningsschema stimulerar nyfikenheten hos alla normalplockare och inspirerar till fördjupning.

Svamparna är fotograferade i sin rätta miljö för att förmedla upplevelsen av de olika arterna så som man möter dem i skog och mark. Ätligheten bedöms med det välkända stjärnsystemet utifrån senaste rön. Ett tiotal recept samt anvisningar hur man tar hand om och tillagar sin skörd avslutar boken, som är lika självklar att ha med på skogsutflykten som en kaffetermos.

En praktisk och fältmässig svampbok som väl kompletterar den mer omfattande och fördjupade Svampar i skog och mark av samma författare från 2012.

Läs mer

Bo Nylén

Matsvampar i skog & mark

Nyheter

Foto: Bo Nylén

17 augusti 2017

Svampsäsong!

Nyheter