Fjällflora

Författare

Bo Nylén

Olle G. Olsson

Olle G Olsson

Fjällflora

1996-06-06

Svenska

Läs mer

Slut i lager

Beskrivning

Detaljer

Författare

Illustratör

Nils Forshed

Publiceringsdatum

1996-06-06

Kategori

Fälthandböcker

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Illustratör

Nils Forshed

Format

Danskt band, Inbunden, Häftad

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789119614117

Antal Sidor

168

Vikt (kg)

0.27

Böcker av författaren

Om boken

Varje höst ger sig en miljon svenskar ut i skogen för att plocka svamp. Intresset är större än någonsin. Men det var länge sedan det kom en riktigt härlig, inspirerande svampflora för alla naturälskande svampletare. Nu kommer den!

Bo Nyléns Svampar i skog och mark är redan en av de stora svampböckerna. När den utkom i sin första upplaga 1979 blev den genast en bästsäljare. Den senaste färgpocketupplagan säljer ännu i dag. Allt som allt har boken sålt i drygt 200 000 exemplar!

Nu gör vi om den populära boken från grunden. Vi lägger till åttio nya arter, ger den ett generöst format och de riktigt goda matsvamparna får större plats med fler bilder. Texterna får större utrymme med kulturhistoriska inslag, naturbetraktelser och tillagningstips. Generöst och inspirerande är nyckelorden vad gäller både text och formgivning. En bok som doftar av skog och svamp!


Läs mer

Bo Nylén

Svampar i skog och mark

Om boken

Det här är den perfekta boken för alla som mest plockar kantareller och karljohansvamp men som gärna vill utöka repertoaren. 140 arter beskrivs utförligt i text och bild: de viktigaste matsvamparna, de farligaste giftsvamparna som de kan förväxlas med men också ett antal misstänkt giftiga eller oätliga dubbelgångare till de ätliga svamparna. Ett utförligt bestämningsschema stimulerar nyfikenheten hos alla normalplockare och inspirerar till fördjupning.

Svamparna är fotograferade i sin rätta miljö för att förmedla upplevelsen av de olika arterna så som man möter dem i skog och mark. Ätligheten bedöms med det välkända stjärnsystemet utifrån senaste rön. Ett tiotal recept samt anvisningar hur man tar hand om och tillagar sin skörd avslutar boken, som är lika självklar att ha med på skogsutflykten som en kaffetermos.

En praktisk och fältmässig svampbok som väl kompletterar den mer omfattande och fördjupade Svampar i skog och mark av samma författare från 2012.

Läs mer

Matsvampar i skog & mark

Bo Nylén

Matsvampar i skog & mark

Nyheter

Foto: Bo Nylén

17 augusti 2017

Svampsäsong!

Nyheter