Staffan Ullström

Utforska författaren

Staffan Ullström är svensk bildkonstnär, tecknare och grafiker. Hans fågelintresse väcktes redan i åttaårsåldern och idag har han ett stort antal utställningar och böcker bakom sig, bland annat flera faktaböcker om djur och natur i samarbete med Stefan Casta.

Utgivning

Om boken

Om fåglar i Sverige handlar om våra vanligaste fågelarter. I text och bild får vi möta de fåglar som finns i våra trädgårdar, parker, städer eller i vår närmaste lantliga omgivning.

De flesta av de 100 arterna som presenteras finns i södra Sverige, men några är vanliga i Norrland. Urvalet har gjorts med omsorg. Fåglarna här är med för att de är vanliga, vackra, säregna, eller har en intressant historia.

Med sann berättarglädje och stor kunskap beskriver Lars-Åke Janzon fåglarnas biologi, utbredning och historik. Han skriver också om namnens ursprung och lokala variationer, och om vad som berättas om fåglarna i gammal folktro. Boken är rikligt illustrerad med fågelakvareller i världsklass gjorda av Staffan Ullström.

Läs mer

Lars-Åke Janzon, Staffan Ullström, Staffan Ullström

Om fåglar i Sverige

Om boken

Lars Imbys enastående kunskaper om fåglar och hans förmåga att förmedla dessa i både text och i ett ypperligt bildmaterial har lovordats av många. Hans Svenska fågelboken blev snabbt en klassiker.

Den nya upplagan presenterar alla de fågelarter som någorlunda regelbundet häckar i Sverige eller som under sin flyttning passerar vårt land. Cirka 260 arter beskrivs, de flesta avbildade med fotografier, teckningar som visar speciella karaktärsdrag och ett antal färgplanscher, tecknade av Staffan Ullström. Här finns också utbredningskartor och fotografier på fågelägg.


Läs mer

Svenska fågelboken

Lars Imby, Staffan Ullström

Svenska fågelboken