Brooke Shields

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

Sedan Brooke Shields välkomnat sin nyfödda dotter till världen drabbades hon av någonting helt oväntat - en förlamande depression. Med intelligens, humor och förbluffande uppriktighet berättar hon om de prövningar, motgångar och slutligen segrar som hon upplevde - före, under och efter sin dotters födelse.

"Först trodde jag att det jag kände bara var utmattning, men med den följde en allt överskuggande panik som jag aldrig upplevt tidigare. Rowan fortsatte att skrika och jag började bäva inför det ögonblick då Chris skulle komma tillbaka med henne till mig. Jag började må illa; det var som om bröstet satt i ett skruvstäd. Istället för den nervösa oro som ofta följer med panik kände jag mig helt förkrossad. Jag rörde mig knappt. Sittande på sängen gav jag ifrån mig ett dovt, långsamt, gutturalt kvidande. Jag var inte bara känslosam och gråtmild, som man sagt att jag kanske skulle vara. Det här var någonting helt annat. Det här var en sorg av en helt annan magnitud. Det kändes som om den aldrig skulle försvinna."

När hon nu öppet berättar historien om hur hon brottades med en sjukdom som i stor utsträckning är ouppmärksammad, trots att den drabbar en av tio nyblivna mammor, kommer det att slå an en sträng hos miljoner kvinnor.

Läs mer

Brooke Shields

När regnet faller