Birgitta Adolfsson

Utforska författaren

Birgitta Adolfsson har sysslat med det mesta inom textilt hantverk – sytt, stickat, vävt och broderat. Men det är stickningens oändliga experimenterande som fascinerar och lockar henne mest. I Pulsvärmare hämtar hon inspiration från sitt värmländska ursprung. Hon visar på möjligheterna att skapa former och strukturer och blanda färger och olika kvaliteter.

Utgivning

Om boken

Det har blivit trendigt att sticka igen. För den som vill ha en kul och samtidigt värmande accessoar är pulsvärmare det perfekta valet. Pulsvärmare presenterar 30 modeller som alla inspirerar till egna idéer och egen design.

Pulsvärmare, muddar eller handledsvärmare - kärt barn har många namn. Förr i tiden var denna lilla accessoar till för högtider och kyrkobesök. Idag har den blivit ett "hett" modeplagg som säljs för dyra pengar av designbutiker och modekedjor.
Allt fler vill sätta en personlig prägel på sina kläder och pulsvärmarna ger stora möjligheter att med små medel skapa ett eget och originellt uttryck. I den här boken beskrivs ett trettiotal olika modeller. Samtidigt inspireras läsaren till att göra egna kreationer.
Variationen är stor och omfattar tekniker som resårstickning på tvären, broderade mönster, flätor och dubbelvirkning med pärlor. Här finns modeller med rutmönster, påsydda knappar, fårskinnskant och silverspets.
Författaren Birgitta Adolfsson binder ihop dagens mode med gamla tider när hon hämtar inspiration från, som hon kallar dem, "alla sina mödrar". Mormors farmors mor Karin får ge namn till en mosstickad pulsvärmare med påsydda pärlemoknappar och Mormors mor Lisa Kajsa åt en med sammetsband och fastsydda röda pärlor.
Att skapa med sina egna händer är en stor källa till glädje och avkoppling. Här hittar den vane stickaren mängder av beskrivningar, idéer och inspiration. För den som är mindre van att sticka är pulsvärmaren ett behändigt, relativt enkelt och billigt plagg att börja med.Läs mer

Birgitta Adolfsson

Pulsvärmare