Pulsvärmare

Författare

Birgitta Adolfsson

Pulsvärmare

Svenska

2006-05-24

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Praktiska handböcker

Författare

Publiceringsdatum

2006-05-24

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Birgitta Adolfsson

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151847054

Antal Sidor

80

Vikt (kg)

0.341

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

196

Bredd (mm)

195

Böcker av författaren

Om boken

Det har blivit trendigt att sticka igen. För den som vill ha en kul och samtidigt värmande accessoar är pulsvärmare det perfekta valet. Pulsvärmare presenterar 30 modeller som alla inspirerar till egna idéer och egen design.

Pulsvärmare, muddar eller handledsvärmare - kärt barn har många namn. Förr i tiden var denna lilla accessoar till för högtider och kyrkobesök. Idag har den blivit ett "hett" modeplagg som säljs för dyra pengar av designbutiker och modekedjor.
Allt fler vill sätta en personlig prägel på sina kläder och pulsvärmarna ger stora möjligheter att med små medel skapa ett eget och originellt uttryck. I den här boken beskrivs ett trettiotal olika modeller. Samtidigt inspireras läsaren till att göra egna kreationer.
Variationen är stor och omfattar tekniker som resårstickning på tvären, broderade mönster, flätor och dubbelvirkning med pärlor. Här finns modeller med rutmönster, påsydda knappar, fårskinnskant och silverspets.
Författaren Birgitta Adolfsson binder ihop dagens mode med gamla tider när hon hämtar inspiration från, som hon kallar dem, "alla sina mödrar". Mormors farmors mor Karin får ge namn till en mosstickad pulsvärmare med påsydda pärlemoknappar och Mormors mor Lisa Kajsa åt en med sammetsband och fastsydda röda pärlor.
Att skapa med sina egna händer är en stor källa till glädje och avkoppling. Här hittar den vane stickaren mängder av beskrivningar, idéer och inspiration. För den som är mindre van att sticka är pulsvärmaren ett behändigt, relativt enkelt och billigt plagg att börja med.Läs mer

Birgitta Adolfsson

Pulsvärmare