Linda Haglund

Foto: Kristian Pohl

Utforska författaren

Linda Haglund (1956-2015) var en av Sveriges största friidrottare på 70- och början av 80-talet. Hon tillhörde de berömda 56:orna som Björn Borg, Ingemar Stenmark och Frank Andersson och innehar fortfarande det svenska rekordet på 60, 100 och 200 meter löpning. Efter karriären som friidrottare utbildade hon sig inom design, konst och hälsa.

Utgivning

Om boken

Linda Haglund har fortfarande världsrekordet på bland annat 60 meter löpning. Men när hon tränar idag, nyss fyllda femtio, handlar det inte längre om att springa så fort som möjligt utan om att må så bra som möjligt. Att finna harmoni och balans i kropp och själ.

I Lindas må bra bok delar hon med sig av sina råd när det gäller både kost och motion. Hennes må-bra-filosofi går ut på att få balans i livet. Det gäller att sätta upp realistiska mål menar hon. Träningen måste anpassa sig efter livet och inte tvärtom.
Boken är uppdelad i fem huvudkapitel där Linda ger enkla tips och råd på hur man i vardagen kan hitta ett sätt att smyga in motion och träning. "Motionsexpert är jag inte men däremot motionslivsnjutare. Det är bara du som kan ta ansvar för ditt liv. Pekpinnar skapar bara ångest och vantrivsel. Min önskan är att du med den här boken ska få inspiration att förändra ditt liv och dina dåliga vanor. Lär dig njuta och ha roligt. Det är du värd."

Några av Lindas må-bra-tips är:
· Träna framför TV:n.
· Hoppa av bussen och gå ett par hållplatser.
· Gå på dans eller annan fysisk aktivitet som du tycker om.
· Lär dig slappna av med yoga eller qigong.
· Ät och njut - om du motionerar i vardagen behöver du inte banta.
· Dela upp veckan i lätta dagar och några dagar då du får unna dig något gott.
· Ät mycket grönsaker och fibrer. Det gör dig mätt och magen blir glad.

Läs mer

Linda Haglund

Lindas må bra bok