Therese Wikström

Foto: Sara Danielsson

Utforska författaren

Therese Wikström har arbetat på flera kända restauranger både i Sverige och i USA. Hon är utbildad dessertkonditor, har varit finalist i tävlingen Årets Konditor samt är grundare och chefskonditor på det flerfaldigt prisbelönta och mycket omskrivna konditoriet En Liten Smula i Norrtälje. Hennes mentor är konditormästaren Jan Hedh som också skrivit ett personligt förord i hennes bok, Tillfällen att njuta en liten smula.

Utgivning

Om boken

En njutningsbibel för alla dessertälskare och hemmabagare! Här finns recepten till söta godsaker för årets alla högtider och tillfällen för fest. Skriven av konditor Therese Wikström som driver det prisbelönade konditoriet En liten smula i Norrtälje.

Detta är en bok om tillfällen. Tillfällen att njuta av bordets söta eller bakade läckerheter. Att boken handlar om den söta sidan av bordets läckerheter är dock ingen tillfällighet. Therese Wikström har arbetat på flera kända restauranger både i Sverige och i USA. Hon är utbildad dessertkonditor, har varit finalist i tävlingen Årets Konditor samt är grundare och chefskonditor på det flerfaldigt prisbelönta och mycket omskrivna konditoriet En Liten Smula i Norrtälje. Hennes mentor är konditormästaren Jan Hedh som också skrivit ett personligt förord i boken.
Dessertälskaren kommer att förvånas över hur många tillfällen som bjuds under året att nästan vara "tvungen" att njuta av någon speciell sötsak eller bakverk. Bara bildernas skönhet och de vackra uppläggningarna får det att vattnas i munnen och det är definitivt en bok som passar såväl i köket som på soffbordet.
Hemmabagaren kommer att uppskatta mängden av innovativa men fungerande samt beprövade recept, baserade på bara äkta råvaror, kärlek och genuint hantverk. Oavsett förkunskaper så kommer han eller hon att hitta några nya favorit-recept i denna blivande klassiker.
Förresten - Therese konditori En Liten Smula ligger på Tillfällegatan i Norrtälje.

Läs mer

Therese Wikström

Tillfällen att njuta en liten smula