William Doyle

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

Japanska kvinnor lever längre än några andra kvinnor i världen, och de har också minst problem med fetma!
Naomi Moriyama har avslöjat hemligheten bakom de japanska kvinnornas goda hälsa, och funnit svaret i det traditionella japanska köket. I sin bok vägleder författaren läsaren i den hemlagade japanska matens hemligheter.

Visste du att: Japanska kvinnor lever längre än några andra kvinnor på jorden? Endast 3% av de japanska kvinnorna är överviktiga att jämföra med 30% av de amerikanska kvinnorna?

På samma sätt som i Franska kvinnors smala hemligheter av Mireille Guiliano, berättar Naomi Moriyama om hemligheten bakom de japanska kvinnornas välbefinnande. Svaret står enligt författaren att finna i det japanska köket. Den hemlagde japanska maten är ingen komplicerad matlagning och råvarorna går att finna i de flesta vanliga matvarubutiker.
"The best cooking is the least cooking" säger Naomis mamma. Att varsamt tillreda råvarorna så att alla näringsämnen bevaras är en viktig grundsten i matlagningen. Fräscha grönsaker, soya, ris och fisk är basen för alla rätter. Däremot lyser kött, bröd, pasta och friterad mat i stort sett med sin frånvaro.
Intresset för asiatisk mat är fortsatt stort i hela världen, och kommer troligen att fortsätta vara det när kunskapen om matens hälsobringade effekter blir kända.


Läs mer

Naomi Moriyama, William Doyle

Smala hemligheter från min mors japanska kök