Smala hemligheter från min mors japanska kök

Författare

Naomi Moriyama

William Doyle

Översättare

Kerstin Törngren

Smala hemligheter från min mors japanska kök

2006-09-27

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Hälsa

Översättare

Kerstin Törngren

Författare

Publiceringsdatum

2006-09-27

Bokinformation

Originaltitel

Japanese Women don't get old or fat - Secrets of my mother's Tokyo kitchen

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151847283

Antal Sidor

256

Vikt (kg)

0.468

Ryggbredd (mm)

22

Höjd (mm)

210

Bredd (mm)

135

Böcker av författaren

Om boken

Japanska kvinnor lever längre än några andra kvinnor i världen, och de har också minst problem med fetma!
Naomi Moriyama har avslöjat hemligheten bakom de japanska kvinnornas goda hälsa, och funnit svaret i det traditionella japanska köket. I sin bok vägleder författaren läsaren i den hemlagade japanska matens hemligheter.

Visste du att: Japanska kvinnor lever längre än några andra kvinnor på jorden? Endast 3% av de japanska kvinnorna är överviktiga att jämföra med 30% av de amerikanska kvinnorna?

På samma sätt som i Franska kvinnors smala hemligheter av Mireille Guiliano, berättar Naomi Moriyama om hemligheten bakom de japanska kvinnornas välbefinnande. Svaret står enligt författaren att finna i det japanska köket. Den hemlagde japanska maten är ingen komplicerad matlagning och råvarorna går att finna i de flesta vanliga matvarubutiker.
"The best cooking is the least cooking" säger Naomis mamma. Att varsamt tillreda råvarorna så att alla näringsämnen bevaras är en viktig grundsten i matlagningen. Fräscha grönsaker, soya, ris och fisk är basen för alla rätter. Däremot lyser kött, bröd, pasta och friterad mat i stort sett med sin frånvaro.
Intresset för asiatisk mat är fortsatt stort i hela världen, och kommer troligen att fortsätta vara det när kunskapen om matens hälsobringade effekter blir kända.


Läs mer

Naomi Moriyama, William Doyle

Smala hemligheter från min mors japanska kök