Sabina Strand

Foto: Martin Magntorn

Utforska författaren

Sabina är född 1967 och bor i Malmö. Hon är verksam inom samhälls- och kultursektorn, huvudsakligen som projektledare och utredare. Hon har gått på Författarskolan i Lund.
Sabina Strand är även en uppskattad föredragshållare, processledare och rådgivare, anlitad i såväl lokala som nationella sammanhang. Vid sidan om det ordinarie yrkeslivet skriver hon för närvarande på ett par olika romaner. Sabina skriver om sitt författarskap och annat på bloggen http://sabinaverdestrand.blogspot.com

Utgivning

Om boken

De är båda i 30-årsåldern och har pågående karriärer och barn från tidigare förhållanden. Efter några månaders stadig relation beslutar de sig för att slå ihop sina påsar i en lägenhet som ska kunna rymma deras fyra gemensamma barn.
Ur ett efterperspektiv skildrar hon en man vars självupptagenhet fått allt större och groteskare proportioner. Det hon tagit för omtänksamhet är rent och skärt kontrollbehov. Och när hennes terapeut får höra att han förbjöd henne att bära sin badmössa i badkaret så kan inte ens hon dölja sin förvåning.
Hon förstår inte i tid vartåt det barkar. Att den man som hon var beredd att viga sitt liv åt redan har riktat blicken åt nya äventyr. Och det trots att flyttlådorna ännu inte är uppackade.
En lika roande som gripande roman om hur svårt det är för en relation att överleva krav och förväntningar på karriärer, heminredningsdetaljer, barnuppfostran och umgänge.

Stora delar av den här romanen var från början publicerade på en blogg som hette sakerminsamboochjagtyckteolikaom. Den fick en enorm läsarrespons och hade tusentals hängivna dagliga läsare under sommaren 2005.

Läs mer

Sabina Strand

Saker min sambo och jag tyckte olika om