Jill Smolinski

Foto: Jerry Bauer

Utforska författaren

Jill Smolinski kommer ursprungligen från Mellanvästern men är numera bosatt i södra Kalifornien. Nästa sak på min lista är hennes andra roman.

Utgivning

Om boken

"20 saker att göra innan jag fyller 25". Så lyder rubriken på den lista June Parker av en händelse får i sin hand efter att en ung kvinna dött i en bilolycka. Hon bestämmer sig för att själv utföra de saker som finns med på listan, ett beslut som försätter henne i de mest omöjliga situationer...

June Parker gillar sitt jobb, älskar sin lägenhet i Santa Monica, och kämpar för att bli av med de där extra, förbaskade kilona. Men hennes liv kommer snart att ta en drastisk vändning.
Efter ett olycksaligt händelseförlopp som inbegriper Viktväktarna, ett recept på tacosoppa och en bilolycka där hennes medpassagerare Marissa dör, får June en lista som Marissa har skrivit i sin ägo: "20 saker att göra innan jag fyller 25". Trots att de två knappt kände varandra känner sig June manad - både av skuldkänslor och av en önskan att ställa allt till rätta - att slutföra listan åt Marissa.
Sakerna på listan är allt från inspirerande (springa ett femkilometerslopp, se en solnedgång), till mer vågade (gå ut utan behå) till nästan omöjliga (förändra någons liv), och medan June snabbar på för att slutföra listan före deadline, lär hon sig mer om sitt eget liv än hon någonsin hade väntat sig.
Nästa sak på min lista är rolig, vinnande och charmerande, full av humor och hjärta.

Läs mer

Jill Smolinski

Nästa sak på min lista