Kerstin Sterner

Utforska författaren

Kerstin Sterner är fil kand och lärare. Hon har arbetat med och för barn på olika sätt hela sitt yrkesliv och har tusen roliga idéer om saker man kan göra ihop med barn. Barnvaktar två barnbarn.

Utgivning

Om boken

En bok full med inspirerande barnvaktstips. Inte bara avsedd för mor- och farföräldrar utan för alla som någon gång är barnvakt och inte kommer på något roligare än att läsa en saga och sätta på Bolibompa. Sådan är Barnvaktsboken.

Att vara barnvakt är kul och utvecklande, vare sig man är ung, medelålders eller gammal - men vad gör man när man läst de roliga barnböckerna, kollat favoritfilmen och ritat?
I Barnvaktsboken finns massor av tips på vad man kan göra. Allt utifrån ledorden enkelt, roligt och lärorikt. Författarna, lågstadieläraren Kerstin Sterner och journalisten Lena Lidbeck, uppmuntrar till skapande utan mallar och förlagor. Alla ska kunna vara med - barnen är från 2 år och uppåt.
Boken är indelad i elva kapitel:
- Mat
- Tyg och garn
- Papper
- Natur
- Spel och lekar
- Pyssel
- Måla och rita
- Bygga och utforska
- Språk, fingerlek, rim och ramsor
- Sång och musik
- Trolleri, magi och gåtor

Aktiviteter med barn kan vara det allra enklaste som att gå och handla, laga mat, ta en promenad i parken, läsa en saga eller prata om livet. Men det kan också vara att plocka fram papper och penna, sax och lim, kritor och målarfärg, tyg och garn och göra … Ja, vad gör man?
Det får du veta på 96 sprängfyllda sidor. Här finns illustrationer, texter och foton som visar vad du kan göra. Aldrig har barnen eller barnvakten haft så roligt.

Läs mer

Lena Lidbeck, Kerstin Sterner, Lisa Zachrisson

Barnvaktsboken