Barnvaktsboken

Författare

Lena Lidbeck

Kerstin Sterner

Barnvaktsboken

Svenska

2009-09-09

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Praktiska handböcker

Författare

Recensionsdag

2009-09-28

Publiceringsdatum

2009-09-09

Illustratör

Lisa Zachrisson

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Karin Alfredsson Fotograf

Illustratör

Lisa Zachrisson

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113023687

Antal Sidor

93

Vikt (kg)

0.375

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

197

Bredd (mm)

197

Böcker av författaren

Om boken

150 000 föräldrar har köpt Stora boken om barn. Genom en total omgörning med nya kapitel om trots och uppfostran, amning och flaskmatning samt barns utveckling flyttar boken in hos 2010-talets föräldrar.

Det är de många läsarna som gjort Stora boken om barn till det svenska standardverket om barn. Nyblivna föräldrar har funnit kunskap och trygghet i bokens texter, och den har blivit en del av familjens vardag från befruktning till skolstart. Här finns allt du behöver veta om barn: graviditet, förlossning, inre utveckling och mognad, sjukdomar, utrustning, försäkringar, familjerätt, konsumenträtt och så vidare.

Första upplagan av Stora boken om barn kom 1995, hyllades av kritikerna och kallades bland annat för "En bibel för föräldrar". Boken har genom alla år uppdaterats och granskats av experter. Inför denna upplaga lät vi de riktiga experterna, småbarnsföräldrarna, tycka till om vad som behövde förändras. Resultatet blev ett antal nya kapitel om allt från uppfostran till mat, dessutom har form och redigering gjorts om från grunden. Efter det har ett tjugotal svenska experter, barnläkare såväl som jurister, granskat boken till sista kommatecknet.

Resultatet är den mest moderna och omfattande boken om barn som finns i Sverige.

Läs mer

Kristina Hofsten, Lena Lidbeck, Mia Coull

Stora boken om barn

Om boken

Det är fullständigt rimligt att man som nybliven förstagångsförälder känner viss osäkerhet. Barnet verkar så ömtåligt, och ingenting har man gjort förr! Men man kan ju inte ringa BVC stup i kvarten (på kvällar och helger har de ju dessutom stängt), och vänner och bekanta med barnerfarenhet finns inte heller alltid till hands (de kan dessutom tröttna vid det femte samtalet samma kväll!).
I Bebishandboken ges dock svar på det mesta. Här finns massor av matnyttig och praktiskt tillämpbar information till nya föräldrar med barn upp till cirka ett år. Svar på alla de vanligaste frågorna om amning, hygien, hälsa, mat och vikt, spädbarnsmassage, skrik, stimulans och aktiviteter, sömn etc.
Några exempel: Hur vet jag att babyn som ammas får i sig tillräckligt? Hur kurerar jag mjölkstockning? Finns det något knep vid nagelklippning? Varför ska man vaccinera? Vilka är symtomen på komjölksallergi? Hur ger man massage mot magsmärtor? Kan vi resa till Thailand med vår 4-månaders dotter?

Bebishandboken är skriven av två verkligt kunniga personer på området: Marianne Rydin är barnmorska och barnsköterska och driver sedan mer än 10 år BVC i Dalen i Stockholm. Lena Lidbeck är frilansjournalist och har skrivit om graviditet, förlossning och barns behov under många år. Lena är en av de två huvudförfattarna till Stora boken om barn (3:e upplagan 2002). Hon har också givit ut Spädbarnsmassage (2002) i vilken Marianne också medverkar.

Läs mer

Bebishandboken

Lena Lidbeck, Marianne Rydin

Bebishandboken

Om boken

En bok full med inspirerande barnvaktstips. Inte bara avsedd för mor- och farföräldrar utan för alla som någon gång är barnvakt och inte kommer på något roligare än att läsa en saga och sätta på Bolibompa. Sådan är Barnvaktsboken.

Att vara barnvakt är kul och utvecklande, vare sig man är ung, medelålders eller gammal - men vad gör man när man läst de roliga barnböckerna, kollat favoritfilmen och ritat?
I Barnvaktsboken finns massor av tips på vad man kan göra. Allt utifrån ledorden enkelt, roligt och lärorikt. Författarna, lågstadieläraren Kerstin Sterner och journalisten Lena Lidbeck, uppmuntrar till skapande utan mallar och förlagor. Alla ska kunna vara med - barnen är från 2 år och uppåt.
Boken är indelad i elva kapitel:
- Mat
- Tyg och garn
- Papper
- Natur
- Spel och lekar
- Pyssel
- Måla och rita
- Bygga och utforska
- Språk, fingerlek, rim och ramsor
- Sång och musik
- Trolleri, magi och gåtor

Aktiviteter med barn kan vara det allra enklaste som att gå och handla, laga mat, ta en promenad i parken, läsa en saga eller prata om livet. Men det kan också vara att plocka fram papper och penna, sax och lim, kritor och målarfärg, tyg och garn och göra … Ja, vad gör man?
Det får du veta på 96 sprängfyllda sidor. Här finns illustrationer, texter och foton som visar vad du kan göra. Aldrig har barnen eller barnvakten haft så roligt.

Läs mer

Barnvaktsboken

Lena Lidbeck, Kerstin Sterner, Lisa Zachrisson

Barnvaktsboken

Om boken

Hur kurerar jag mjölkstockning? Varför ska man vaccinera? Kan vi resa till Thailand med vår fyra månader gamla dotter?
Nu kommer en reviderad och uppdaterad version av succéboken som redan hjälpt över 10 000 barnfamiljer.

Många förstagångsföräldrar känner sig osäkra. Barnet verkar så ömtåligt, och ingenting har man gjort förr!
Barnsjuksköterskan och barnmorskan Marianne Rydin besvarar dagligen föräldrarnas frågor i sitt arbete på bvc Knoppen utanför Stockholm. Hon är van att både förklara och lugna.
I Nya Bebishandboken har hon och journalisten Lena Lidbeck samlat föräldrarnas vanligaste frågor kring amning, hygien, hälsa, mat och vikt, spädbarnsmassage, skrik, stimulans och aktiviteter, sömn och mycket mer. Boken är fylld av matnyttig och praktiskt tillämpbar information till nya föräldrar med barn från noll till cirka ett år.
Mycket har hänt sedan den förra upplagan av boken, varför den är reviderad och uppdaterad med ett antal nya frågor från dagens föräldrar.


Läs mer

Nya Bebishandboken

Lena Lidbeck, Marianne Rydin

Nya Bebishandboken

Om boken

En baby tycker om att bli buren och smekt, det vet alla nyblivna föräldrar. Spädbarnsmassage ger en extra dimension i samvaron med det lilla barnet. Beröring, värme, ögonkontakt, avslappning. Barnet blir lugnt och njuter. Man kommer varandra nära.
Jan Malmborg, journalist på DN, var på resa med familjen i Grekland. Vid ankomsten till det lilla pensionatet var tre månader gamla Katja otröstlig. Inget fick henne att sluta gråta. Då stormade den svartklädda grekiska föreståndarinnan in i rummet. Innan föräldrarna hunnit protestera la hon Katja på sängen och masserade henne med vana händer, muttrandes för sig själv. "Nu var det hon och barnet, hennes kunskap och hennes fingrar på spaning efter roten till det onda i den lilla kroppen"; Katja lugnade sig, somnade och sov i fjorton timmar. I många österländska och afrikanska kulturer är massage sedan århundraden en naturlig del i den dagliga babyvården. På senare år har kunskapen spritts även till västvärlden. I Spädbarnsmassage på svenska lär man sig snabbt att steg för steg massera sitt lilla barns kropp. "Sol och måne!", "Vattenhjulet" och "Fjärilen" heter några av strykningarna som uppskattas av de små.

Läs mer

Spädbarnsmassage

Lena Lidbeck, Marianne Rydin

Spädbarnsmassage