Betty Barnden

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

Att sticka är alltid populärt och i tiden. I den här heltäckande guiden med tre hundra tips på tekniker och metoder får du instruktioner och praktiska råd till den perfekta stickningen.

Stickskolan går metodiskt igenom olika tekniker, material och metoder - allt från hur nybörjaren kan lägga upp sina maskor på olika typer av stickor, till hur du dekorerar din nystickade halsduk med pärlor eller fransar och tar hand om dina stickade plagg. Alla tekniker du kan tänka dig förklaras, och i den ordning du oftast stöter på dem. Stickskolan är dessutom rikt illustrerad med bilder, diagram och tydliga steg för steg-instruktioner.
Lär dig att tolka mönster, välja färger och garner, blanda olika sticktekniker och anpassa mönsterkonstruktioner efter önskad passform. Alla maskor förklaras tydligt, och du får lära dig allt du behöver veta. Från fickstickning och fransdekorationer till stickning med pärlor och paljetter.
I de många tips- och hjälprutorna får du dessutom förslag på olika sätt att öva och utveckla nya färdigheter. Där lär du dig också att åtgärda eller undvika vanliga fel.

Läs mer

Betty Barnden

Stickskolan