Marita Karlson

Foto: Martin Löf

Utforska författaren

Marita Karlson är modell och driver en hälso- och livsstilsblogg, californication.se. Hon bor i Venice Beach i Kalifornien, hälsomeckat framför alla andra, med sin sambo och sin hund. 2014 utkom hennes första bok, Hälsokick!

Utgivning

Om boken

Mammaboost är en bok för alla hälsointresserade mammor, en energikick för den nyblivna föräldern. Marita Karlson bjuder på inspiration och recept för ett grönare och förhoppningsvis skönare mammaliv. Rätterna i boken är laddade med de superråvaror som man så väl behöver efter vaknätter och vabdagar.

Bokens första del inriktar sig på föräldern, både under och efter graviditeten. Här hittas de nya trenderna, med smoothies, sallader och bowls för hela dagen, och dessutom ett dessertkapitel med den bästa sortens chokladfrossa.

Del två riktar in sig på det lilla barnet, med allt från smakportioner till puréer. Hur introducerar man grönsaker för den lilla, vilka mellanmål kan ersätta bananen och smörgåsen, vilka smoothies funkar för både stora och små? Boken avslutas med ett inspirerande födelsedagskalas för hela familjen, med ett överdåd av godsaker som inte ger någon sockerchock!

Läs mer

Marita Karlson

Mammaboost!

Om boken

Följ med på en roadtrip längs Kaliforniens kust - den hälsosamma maten och livsstilens mecka.

Välkommen till Marita Karlsons gröna kök i Venice, Kalifornien. Här lagar hon sina favoritrecept som alla bygger på hälsosamma och naturliga ingredienser. Det är allt från enkla vardagsfrukostar och härliga helgbruncher till matiga lunch- och middagsrätter. Däremellan nyttig festmat, sunda sötsaker, snacks, juicer, smoothies och renande detoxmat - allt näringsriktigt och energivande med naturliga superingredienser.

Dessutom får vi följa med Marita till några av hennes smultronställen längs den kaliforniska kusten, som också bidrar med några av sina typiska rätter.

I Superhälsa! får vi följa med på en hälsoresa i ordets rätta bemärkelse. Massor av läckra recept men även inspiration till en hälsosammare och naturligare livsstil.

Läs mer

Superhälsa!

Marita Karlson, Stephanie Bjelkstam

Superhälsa!

Om boken

Att bry sig om sin hälsa och välbefinnande är verkligen det nya svarta. I Hälsokick! får du dryga 60 recept på smoothies, snacks och mellanmål som boostar din hälsa.

"Mina 7 år i Los Angeles har gett mig ett helt nytt hälsotänk. Här i världens största hälsomecka är jag omringad av juicebarer, lokala bönder och farmers markets. Jag brinner för att inspirera till en hälsosam livsstil utan att göra det krångligt eller tidskrävande. Det ska vara roligt och enkelt att vara hälsosam."

Marita Karlson är modellen som lämnade Sverige för Kalifornien. Här har hon under de senaste åren följt den nya hälsotrenden med superfoods, smoothies och juicer på nära håll. I Hälsokick! presenterar hon sina bästa recept på smoothies, juicer, mellanmål och snacks, proppade med naturliga råvaror och superfoodingredienser som går att hitta i vanliga matbutiker.
Allt går förstås att göra hemma.

Att mixa frukt och grönsaker till en slät smoothie gör att kroppens celler tar upp ingrediensernas näring snabbare. På så sätt får vi mer energi och kan hålla oss mer balanserade. I Hälsokick! går Marita igenom vilka hälsofördelar vi kan uppnå med juicer, smoothies och olika superfoods (råvaror som innehåller extra mycket näring och antioxidanter, till exempel vissa bär, nötter och frön).

I bokens första del lär vi oss grunderna, till exempel hur vi på egen hand kan laga till baserna till olika smoothies som mandelmjölk och kokosmjölk, vilka basingredienser man alltid ska ha i kylskåpet och vilken utrustning som kan vara bra att ha hemma.

I bokens andra del får vi massor av recept på smoothies med olika teman: enkla med få ingredienser, smoothies som ger det yttre en kick, smoothies med bara grönsaker, smoothies för dig som tränar och för dig som är gravid och mycket, mycket mer. Dessutom Maritas favoritrecept på frukostar, granola, snacks, chiapuddingar, grönkålschips och annat smått och gott.

Hälsokick! är boken för dig som vill äta hälsosamt och naturligt och veta vad du stoppar i dig. Här hittar du massor av härliga och nyttiga recept, men också inspiration till en hälsosammare livsstil.

Läs mer

Hälsokick!

Marita Karlson

Hälsokick!

Nyheter

Foto: Martin Löf

30 augusti 2017

Så får du ett skönare mammaliv!

Nyheter