Britta Röstlund

Foto: Marcus Johansson

Utforska författaren

Britta Röstlund är sedan 15 år bosatt i Paris, där hon arbetar som frilansjournalist. Reportagen handlar om allt från modemässan i Paris till det politiska läget i landet. Har även varit chefredaktör för tidningen tête à tête, en tidning på svenska om Frankrike. 2016 romandebuterade hon med Vid foten av Montmartre som är såld till häpnadsväckande tolv länder.

 

Utgivning

Om boken

En man från Paris förlorar sin familj när de faller från en rosa granitklippa i den lilla byn Ploumanac´h, i Bretagne. Åter i Paris isolerar han sig på fruns kontor och går igenom dator och papper för hitta en förklaring till fallet. Vem var egentligen hans fru?

Samtidigt följer vi hur en gammal man och en polis från byn i Bretagne påverkas av olyckan på stranden. Den gamle mannen har sett fallet från klippan men tiger om hela sanningen, och för polisen väcker händelsen frågor och traumatiska minnen.

Britta Röstlunds andra roman handlar om ett dödsfall, men det är ingen kriminalroman. Snarare ställer den frågor om vem som är frisk och vem som är galen. Om förutfattade meningar, tro, rädsla, mänsklighet, om att skapa sin egen verklighet. Precis som i debutboken Vid foten av Montmartre är miljön en av huvudpersonerna, denna gång utspelar det sig i det karga Bretagne.

Läs mer

Britta Röstlund

Där solen går upp i väster

Om boken

På en boulevard nära Montmartre ligger Mancebos speceriaffär. På en våning ovan bor han med sin familj, och rakt över boulevarden finns kusinen Tariqs skomakeri. Livet går sin gilla gång, men i ett slag förändras hans tillvaro då madame Cat kommer in och ger honom i uppdrag att spionera på hennes man som hon tror är otrogen. Mancebo blir en ambitiös om än nervös detektiv och upptäcker att saker inte är som han trott.

Samtidigt, inte långt därifrån, sitter en journalist på ett café och arbetar. Plötsligt kommer en man och frågar: Väntar ni på monsieur Bellivier? Hon svarar ja, och hamnar på ett kontor med en tillsynes meningslös uppgift - att under några veckor vidarebefordra mail. Efter varje arbetsdag får hon blommor av receptionisten. Varför? Och vem är monsieur Bellivier?

Britta Röstlunds debutroman är en gåtfull, rolig och spännande historia som utspelar sig i Paris. Med stegrande nyfikenhet och fascination följer man berättelsen till det överraskande slutet.

Läs mer

Vid foten av Montmartre

Britta Röstlund

Vid foten av Montmartre

Nyheter

23 april 2019

Nya ljudböcker hos Storytel och de andra tjänsterna

Nyheter
Foto: Marcus Johansson

22 mars 2019

”Som svensk känner jag mig hemma i ett smått obekvämt klimat”