Nya ljudböcker hos Storytel och de andra tjänsterna

Datum

23 April 2019

Solen kikar fram, plusgraderna blir fler och fler och träden slår snart ut. Varför inte avnjuta den första riktiga vårmånaden med ett härligt gäng ljudboksnyheter?

Relationsdraman signerade Agnes Lidbeck och Dani Atkins, nytt från deckardrottningen Anna Jansson och tolv sprillans nya berättelser om actionhjälten Jack Reacher. Här är listan över samtliga Norstedts-titlar som under mars släppts som ljudböcker hos bland andra Storytel.

Mitt hjärta är ditt – Anna Jansson
Anna Jansson binder ihop det bästa av gotländsk miljö och spännande deckarhistoria, så gör dig redo för en ny pulshöjande berättelse med Maria Wern i huvudrollen. Vems är tältet på Norderstrand? Från sitt fönster ser ett medelålders par en man sätta upp ett tält nära vattnet. Han kommer dit ofta, varje gång med en ny kvinna vid sin sida. Är de där frivilligt? Maria Wern har fullt upp med ett försvinnande. Hjärtsjuka Cecilia har varit borta i flera dagar utan sin medicin att hitta henne är en kamp mot klockan. Tyvärr ökar listan på misstänkta ju fler de förhör. Kommer hon att ta reda på sanningen innan det är försent?

Gå förlorad – Agnes Lidbeck
Gå förlorad är Agnes Lidbecks tredje bok på lika många år och precis som de två tidigare hyllas den av kritikerna. ”Kan inte minnas när en roman berörde mig så på djupet”, skriver till exempel Expressens recensent. Anders är inte övertygad om mycket i sitt liv. Men han är till exempel säker på att han älskar sin fru, sin dotter och sin mamma. För vad skulle hända om han inte gjorde det? Ensamheten är den största skräcken. Och den stora lockelsen - den som är ensam kan inte bli lämnad.

Berättelser om Jack Reacher – Lee Child
Vi börjar i en håla i Maine, där Reacher blir vittne till en väskstöld men ser mycket mer än ett enkelt brott. I en annan av berättelserna tas läsaren tillbaka till 1989, när Reacher har fått uppdraget att lösa mordet på på en ung polis som hittats vid en isolerad skogsväg i Georgia, och vars mördare kanske gömmer sig helt öppet. 1977 är Reacher tonåring i New York, när ett plötsligt strömavbrott får den mörka delen av staden som aldrig sover att vakna. Dessa och nio andra nervkittlande Jack Reacher-historier kommer här för första gången på svenska.

Där solen går upp i väster – Britta Röstlund
Britta Röstlunds andra roman handlar om ett dödsfall, men det är ingen kriminalroman. Snarare ställer den frågor om vem som är frisk och vem som är galen. En man från Paris förlorar sin familj när de faller från en rosa granitklippa i den lilla byn Ploumanac'h, i Bretagne. Åter i Paris isolerar han sig på fruns kontor och går igenom dator och papper för hitta en förklaring till fallet. Vem var egentligen hans fru?

All denna kärlek – Dani Atkins
Utsedd till årets kärleksroman av The Romantic Novelists’ Association.

Sophie Winter är 31 år och lever i självvald isolering. Hon arbetar som översättare hemifrån sin lilla etta i Londons utkant. En natt bryter en allvarlig brand ut i lägenheten under hennes. Ben, en förbipasserande, ser henne och med hans hjälp lyckas hon ta sig ut. Samtidigt som Sophie blir alltmer fäst vid sin räddare, som verkar vara en närmast perfekt människa, är det något som gnager i henne. Vad är det för grupp människor, alla i olika åldrar och från vitt skilda bakgrunder, som Ben omger sig med?

Effekten av Susan – Peter Hoeg
Platsen är Köpenhamn. Susan är fyrtiotre år och världsberömd fysiker, mamma till tvillingar och gift med Laban. Dessutom har hon en unik egenskap: hon får andra att bli helt uppriktiga. Problemet är att Susan har missbrukat denna förmåga och därför riskerar ett långt fängelsestraff. Så ser hon en möjlighet som kan göra att hon går fri - hon behöver bara lirka fram hemlig information om Folketingets Framtidskommission. Det blir ett beslut som får oanade konsekvenser för Susan och hennes familj.

Morgon i Jenin – Susan Abulhawa
Amal Abulheja är på besök i sin barndoms Jenin på Västbanken tillsammans med sin dotter Sara då Israel oväntat gör en räd in i det palestinska flyktinglägret. När stora delar av lägret jämnas med marken kastas Amal tillbaka in i det förflutna, till 1967 och tiden för sexdagarskriget, då hennes egen far dödades, hennes bror gick under jorden och hennes mor långsamt slöt sig inom sig av sorg.

Detta är Amals dramatiska berättelse om den palestinska släkten Abulhejas skiftande levnadsöden och en hyllning till den besynnerligt starka, men ordlösa, kärlek som får släkten att hålla ihop under fyra generationer trots svåra förluster och umbäranden.

Minns du? – Alice Staffan Beckman
Minns du? är ett försök att återskapa ett minne som sakta försvinner. Det är berättelsen om Annabelle, och den om Annabelle och Alice. Framför allt är det ett vackert kärleksbrev, skrivet av en människa som äntligen blivit sedd och älskad, tillägnat hon som såg.

Relaterade artiklar

Foto: Debora Mittelstaedt

31 januari 2024

Våra nya böcker i februari 2024