Maria Wern-feber i Tyskland

Foto: Anna-Lena Ahlström

Datum

28 Februari 2024

Foto

Anna-Lena Ahlström

Nu kommer Till offer åt det okända, den senaste delen i Anna Janssons succéserie.

Anna Jansson är tillbaka med en nagelbitande spänningsroman. I Till offer åt det okända kämpar Maria Wern mot klockan för att lösa de grymma brott som drabbar tonårsflickor på väg ut i livet.

– Första dagen på Wisbygymnasiet slutar i en tragedi, berättar Anna Jansson. På kvällen innan är det fest i en lyxvilla på Klinten. En av flickorna kommer inte hem den natten. Hennes kompis brukar ljuga och säga att hon sovit över. Vittnesmålen från kvällen går isär. Spåren leder till en taxichaufför som haft kontakt med 16-åringen och till en konstnär som vill ha unga kvinnor som modeller. Till offer åt det okända handlar om tonårstidens osäkerhet och oro, om vänskap och rädslan att bli utanför. Och om kärlek.

Det råder Maria Wern-feber i Tyskland, där tv-serien baserad på dina böcker går väldigt bra. Varför tror du att just tyskarna tagit henne till sina hjärtan?

– Maria Wern-serien med Eva Röse i huvudrollen har hittills setts av närmare 14 miljoner tittare! Det är helt galet och jag är så lycklig för det. Jag kan tänka mej att tyskarna tycker att Gotland är en spännande plats och kanske gillar de den hårt kämpande ensamstående mamman som vill göra ett bra jobb som polis.

Relaterat

Om boken

Lovisa Ersjö har ljugit. Full av ånger lägger hon ner mobilen. Klockan närmar sig midnatt och huset är ödsligt och mörkt. Hon har precis sagt till Rosalies mamma att bästisen sover över. Men Rosalie är inte hemma hos Lovisa, och ingenting kommer att bli som förut.
Första dagen på Wisbygymnasiet slutar i tragedi. På kvällen festar nya och äldre elever i en lyxvilla på Klinten. En av flickorna kommer inte hem den natten. Kriminalinspektör Maria Wern får uppdraget att hålla i utredningen av försvinnandet. Vittnesmålen från kvällen går isär. Spåren leder till en taxichaufför som har haft kontakt med 16-åringen, och en konstnär som vill ha unga kvinnor som modeller. I skuggorna ruvar en mördare – och när en död kropp hittas i en beteshage sprider sig skräcken på skolan.Anna Jansson är tillbaka med en nagelbitande spänningsroman. I Till offer åt det okända kämpar Maria Wern mot klockan för att lösa de grymma brott som drabbar tonårsflickor på väg ut i livet.

Läs mer

Anna Jansson

Till offer åt det okända

Relaterade artiklar

Foto: Anna-Lena Ahlström

28 februari 2024

Maria Wern-feber i Tyskland