Deckarmästarinnan Anna Jansson tillbaka med ny Maria Wern-bok

Foto: Anna-Lena Ahlström

Datum

23 Februari 2022

Foto

Anna-Lena Ahlström

I Anna Janssons nya Maria Wern-deckare Onda drömmar möter vi Amelie Muscat som arbetar som barnpsykolog. På en kurs har hon träffat Laura och blivit blixtförälskad. De flyttar ihop utan att egentligen känna varandra. När Amelie ska passa Lauras treårige son gör hon ett ödesdigert misstag. Sedan är pojken försvunnen.

Maria Wern har förlorat sin man och hanterar sorgen genom att gräva ner sig i arbete. Hon tar extrapass i yttre tjänst. Hon tar sig an fallet med en pojke som har försvunnit på norra Gotland, mitt i en snöstorm. Det är upptrappningen till en serie skakande händelser, och det är Maria Wern som måste ta reda på hur allt hänger samman, mitt i sin egen privata tragedi.

Anna Jansson debuterade år 2000 med kriminalromanen Stum sitter guden, där kriminalinspektör Maria Wern har huvudrollen. Böckerna utspelar sig mestadels på Gotland, där Jansson växte upp. De är i grunden polisromaner men innehåller också actionscener med stark psykologisk spänning. I flera böcker använder Jansson, som är sjuksköterska med 25 år i yrket, skickligt sitt medicinska kunnande i intrigen, samtidigt som hon skildrar Werns problem i privatlivet och som kvinna i yrkeslivet.

Böckerna har översatts till fler än 20 språk och blivit tv-serie med Eva Röse i huvudrollen. Anna Jansson skriver även en serie pusseldeckare för barn, med Maria Werns son Emil i huvudrollen. Serien Bergslagens blå, om Örebropolisen Kristoffer Bark, startade 2019 med boken Dotter saknad. Den handlar om en grupp omplacerade poliser som arbetar med ouppklarade fall. 

2021 tilldelades Anna Jansson Crime time awards hederspris för att ha skrivit 70-talet böcker, sålda i över 5 miljoner ex bara i Sverige. ”Prisad, älskad och framför allt läst!”, löd juryns motivering.

Med Onda drömmar är det dags att göra sig redo för en ny, rafflande läsupplevelse från deckarmästarinnan Anna Jansson. Det är en historia om svek och mord och om att vilja skydda sina närmaste, även om det gäller att bryta mot lagen och gå över lik.

Onda drömmar finns i butik 3 mars.

Relaterat

Om boken

Amelie Muscat arbetar som barnpsykolog. På en kurs har hon träffat Laura och blivit blixtförälskad. De flyttar ihop utan att egentligen känna varandra. När Amelie ska passa Lauras treårige son gör hon ett ödesdigert misstag. Sedan är pojken försvunnen.
Maria Wern har förlorat sin man och hanterar sorgen genom att gräva ner sig i arbete. Hon tar extrapass i yttre tjänst. En pojke har försvunnit på norra Gotland, mitt i en snöstorm. Det är upptrappningen till en serie skakande händelser, och det är Maria Wern som måste ta reda på hur allt hänger samman, mitt i sin egen privata tragedi.Gör dig redo för en ny, rafflande läsupplevelse från deckarmästarinnan Anna Jansson. Det är en historia om svek och mord och om att vilja skydda sina närmaste, även om det gäller att bryta mot lagen och gå över lik.

Läs mer

Anna Jansson

Onda drömmar

Relaterade artiklar

Foto: Anna-Lena Ahlström

28 februari 2024

Maria Wern-feber i Tyskland