Diana Olofsson

Foto: Göran Segeholm

Utforska författaren

Diana Olofsson är journalist på SVT och arbetar som researcher och reporter på Agenda. Hon har arbetat med dokumentärfilmsprojekt för bland annat Dokument Inifrån och har också arbetat som frilansjournalist. 

Utgivning

Om boken

Osunda ideal och prestationskrav orsakar stress för många unga idag. Men det finns alternativ till den ensidiga kvinnobild som ofta ges från marknaden och media. Den här antologin vill skapa en motvikt genom texter från en blandning av kvinnor - flera av Sveriges främsta kulturpersonligheter och skribenter.

Ämnena är självbild, skapande, prestation, glädje, mat, kroppen, att få ta plats, att vara sig själv, sex, könsroller, alkohol, objektifiering, skolan, drömmar. Medverkar gör: Bodil Malmsten, Lo Kauppi, Annika Norlin, Sabina Ddumba, Pernilla Andersson, Alexandra Pascalidou, Mia Skäringer, Underbara Clara, Seinabo Sey, Alice Teodorescu, Ebba Witt-Brattström, Mikaela Laurén, Suad Ali, Anna Hedenmo, Lina Axelsson Kihlblom, Seher Yilmaz & Lena Andersson. Sjutton röster som vill ge kraft och mod.

Läs mer

Johanna Wester, Diana Olofsson

Saker jag hade velat veta när jag var 15

Recensioner

“Saker jag hade velat veta när jag var 15 gnistrar verkligen på sina håll” 

“Saker jag hade velat veta … inleds urstarkt, med en text av Bodil Malmsten. Den handlar om psykisk ohälsa, har ett enda råd – ”Ta inte livet av dig” – och borde delas ut som pamflett i alla skolor.” (...) Jag önskar innerligt att unga tar till sig detta.”

“Ett slags uppdaterat Fittstim med färre knytnävar och fler uppväxtberättelser.” 

Fokus

"Boken alla tonåringar borde läsa"

Femina