Daniel Cole

Foto: Ellis Parrinder

Utforska författaren

Daniel Cole är född 1983 och bor i Bournemouth på Englands sydkust. Han har arbetat som sjukvårdare och livräddare. Debutromanen Trasdockan blev omedelbart en internationell bästsäljare och rättigheterna till den och uppföljaren Marionetten har sålts över hela världen.

Utgivning

Om boken

Arton månader har gått sedan de bestialiska trasdockemorden, men ärren finns kvar. Kriminalinspektör Emily Baxter på Scotland Yard har kallats till ett möte med agenter från FBI och CIA. Det har skett ett mord på Brooklyn Bridge och de vill koppla det till trasdockemorden. Ordet BETE är inkarvat på offrets bröst. Baxter tvivlar. Copycatmorden det senaste året har varit många och det finns ingen anledning att tro att det här skulle vara något annat än en copycat. Men när hon får veta namnet på offret, och när ett nytt mord inträffar i London nu med ordet MARIONETT inristat på kroppen blir Baxter tvärsäker.

Medan morden ökar i omfång och brutalitet på båda sidor om Atlanten försöker Baxter och hennes team hjälplöst komma ikapp. Deras enda hopp är att ta reda på vem BETET är menat för, hur MARIONETTERNA är utvalda och, viktigast av allt, vem det är som håller i trådarna.

Läs mer

Daniel Cole

Marionetten

Om boken

Ett lik bestående av kroppsdelar från sex olika personer hittas. Den makabra upptäckten får namnet Trasdockan av pressen.

Kriminalaren William Fawkes får ta hand om fallet tillsammans med sin förra kollega.

Mördaren hånar polisen genom att meddela pressen namnen på de personer han tänker döda härnäst.

Kommer polisen att kunna stoppa mördaren innan sex personer till mister livet?

Trasdockan är en ny thriller som gripit läsarna världen över.

Läs mer

Trasdockan

Daniel Cole

Trasdockan

Nyheter

Foto: Eduardo Castaldo / HBO

4 maj 2022

De bästa tv-serierna som baseras på böcker

Nyheter