Trasdockan

Författare

Daniel Cole

Översättare

Patrik Hammarsten

Trasdockan

Svenska

2017-06-08

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Hållbarhet

Kategori

Kriminalromaner

Översättare

Patrik Hammarsten

Författare

Recensionsdag

2017-06-26

Publiceringsdatum

2017-06-08

Formgivare omslag

Jens Öhrström

Bokinformation

Originaltitel

Ragdoll

Originalspråk

Engelska

Språk

Svenska

Serie

Fawkes & Baxter

Läsordning

1

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Papper

LABB Munken Print

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789113076041

Antal Sidor

411

Vikt (kg)

0.595

Ryggbredd (mm)

30

Höjd (mm)

217

Bredd (mm)

144

Klimatpåverkan

622g CO2e
Papper
ca 377 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar vid behov med utsläpp från skogsbruk, transporter och elförbrukning.

Tryck
ca 7 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el, fjärrvärme, olja och naturgas per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 239 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. För vägfrakt baseras beräkningen på en genomsnittlig lastbil med dieselmotor. För sjöfrakt baseras beräkningen på fartyg vid långväga frakt (container) och frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen baserat på ett genomsnittligt utsläpp för tryckeriets transporter, energiförbrukning och val av papper. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut i genomsnitt mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Trasdockan

Recensioner

”Rappt berättat om spännande jakt på en seriemördare”

Ölandsbladet

”Hans förstlingsverk ”Trasdockan” är en sinnrik historia om seriemord och vardagsbekymmer. Den vassa dialogen rymmer humor. Action är det från sekund ett.”

Östgöta Correspondenten

Böcker av författaren

Om boken

Arton månader har gått sedan de bestialiska trasdockemorden, men ärren finns kvar. Kriminalinspektör Emily Baxter på Scotland Yard har kallats till ett möte med agenter från FBI och CIA. Det har skett ett mord på Brooklyn Bridge och de vill koppla det till trasdockemorden. Ordet BETE är inkarvat på offrets bröst. Baxter tvivlar. Copycatmorden det senaste året har varit många och det finns ingen anledning att tro att det här skulle vara något annat än en copycat. Men när hon får veta namnet på offret, och när ett nytt mord inträffar i London nu med ordet MARIONETT inristat på kroppen blir Baxter tvärsäker.

Medan morden ökar i omfång och brutalitet på båda sidor om Atlanten försöker Baxter och hennes team hjälplöst komma ikapp. Deras enda hopp är att ta reda på vem BETET är menat för, hur MARIONETTERNA är utvalda och, viktigast av allt, vem det är som håller i trådarna.

Läs mer

Daniel Cole

Marionetten

Om boken

Ett lik bestående av kroppsdelar från sex olika personer hittas. Den makabra upptäckten får namnet Trasdockan av pressen.

Kriminalaren William Fawkes får ta hand om fallet tillsammans med sin förra kollega.

Mördaren hånar polisen genom att meddela pressen namnen på de personer han tänker döda härnäst.

Kommer polisen att kunna stoppa mördaren innan sex personer till mister livet?

Trasdockan är en ny thriller som gripit läsarna världen över.

Läs mer

Trasdockan

Daniel Cole

Trasdockan

Nyheter

Foto: Eduardo Castaldo / HBO

4 maj 2022

De bästa tv-serierna som baseras på böcker

Nyheter