Lisbeth Salander återvänder till bioduken den 5 oktober 2018

Datum

13 Mars 2017

Idag kom nyheten många väntat på: Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist återvänder till bioduken. Inspelningarna av den fjärde Millenniumfilmen, baserad på David Lagercrantz bok Det som inte dödar oss (The Girl in the Spider’s Web på engelska), påbörjas i september i år och för regin står regissören Fede Alvarez, vars Don’t Breathe var en av 2016 års stora thrillersuccéer.

Tillkännagivandet gjordes under eftermiddagen i samband med en tillställning om den kommande femte Millenniumboken, Mannen som sökte sin skugga, på London Book Fair.

”Det känns fantastiskt roligt, särskilt när den görs av ett så begåvat gäng och med en sådan oerhörd omsorg av varje liten detalj”, säger David Lagercrantz.

The Girl in the Spider’s Web är den första Millenniumfilmen som görs direkt på engelska och filmbolaget som står bakom är Sonys Columbia Pictures. För manus står Fede Alvarez, Stephen Knight och Jay Basu.

Den nya filmen får en helt ny uppsättning skådespelare och tillkännagivandet idag innebär även början på en global jakt efter den skådespelare som ska axla rollen som Lisbeth Salander.

”Lisbeth Salander är antagligen en av de bästa litterära karaktärerna genom tiderna, enligt mig. Hon personifierar modernt, punkigt motstånd och är oförglömlig i alla inkarnationer”, säger Sanford Panitch, vd på Columbia Pictures.

Millenniumserien har sålt över 80 miljoner exemplar världen över. Mannen som sökte sin skugga ges ut 7 september 2017.


På bilden: David Lagercrantz och Sanford Panitch från filmbolaget Columbia Pictures.