Hanna Lindberg

Foto: Kajsa Göransson

Utforska författaren

Hanna Lindberg är journalist och författare. Hon debuterade 2014 med den uppmärksammade thrillern Sthlm Confidential, som har översatts till ett tiotal språk. Hanna Lindberg har rötter i Kalix, men bor i Stockholm med sin man och tre barn.

Utgivning

Om boken

När kriminalreportern Katja Norman återvänder efter en sjukskrivning har kvällstidningen hon jobbar på förvandlats till en klicksajt. Katja försöker hitta sin plats i det nya men brottas med rädslan att inte räcka till som ensamstående mamma och i relationen till sin åldrande pappa hemma i Kalix.

En kall vinterkväll hittas popstjärnan Danni Kahn brutalt mördad i sitt hem. På väggen har någon lämnat ett kryptiskt meddelande i blod, siffrorna 6-1-0.

På ytan hade Danni allt – en lysande musikkarriär, en vacker influencerflickvän och ett lukrativt kontrakt med ett känt beautymärke. Ingen kunde ana hans mörka hemlighet.

Katja börjar gräva i Dannis död, och leds in i ett skrämmande förflutet. Spåren leder från Stockholms affärsvärld till ett ödetorp djupt inne i skogen. När Katja begår ett ödesdigert misstag får mördaren en chans att gå fri. Med livet som insats försöker hon ställa allt till rätta – innan det är för sent.

Sveket är en nervkittlande bladvändare om livsfarlig jakt på framgång och baksidan av våra perfekta Instagramflöden.

Läs mer

Hanna Lindberg

Sveket

Om boken

Hanna Lindberg är en mästare på intriger. Aldrig har krogvärlden varit mer fascinerande, eller skrämmande. Mons Kallentoft

En fartfylld och spännande thriller helt i min smak. Sofie Sarenbrant

Guldkocken är krogarnas egen Oscarsgala och alla som räknas är på plats. Även den egensinniga journalisten Solveig Berg. Kvällen slutar i kaos när en okänd gärningsman skjuter hennes chefredaktör. Solveig börjar gräva i fallet, men ju närmare sanningen hon kommer, desto farligare blir det. Vem försöker tysta henne?

STHLM Grotesque är en thriller om vad som pågår bakom lyxkrogarnas fina fasader. En spännande berättelse om att fly sitt förflutna och om hemligheter med förödande kraft. Det här är den fristående fortsättningen på Hanna Lindbergs hyllade debut STHLM Confidential, en internationell succé som sålts till ett tiotal länder.

Hanna Lindberg levererar en historia med många ingångar i ett högt tempo och med en spännande upplösning. Journalisten

Intrigen är tät, tempot högt och upplösningen är som gjord för vita duken. Nya Kristinehamnsposten

Spännande skildring av den exklusiva krogvärlden ... Huvudpersonen ger positiva Annika Bengtzon-vibbar. Amelia

Läs mer

STHLM Grotesque

Hanna Lindberg

STHLM Grotesque

Om boken

Solveig Berg är en ung journalist som efter ett ödesdigert misstag förlorat jobbet och hamnat i kylan. Tomheten och ensamheten väcker svarta minnen till liv och hon gör vad som helst för att komma tillbaka.

Fotografen Martin "Lennie Lee" Lenholm har lyxlägenhet på rätt adress och är ständigt omgiven av vackra kvinnor. Men plötsligt händer något. Hans tidning tappar upplaga. Vännerna vänder sig bort. Allt pekar obönhörligt neråt när han får i uppdrag att fixa århundradets fest åt en affärsman. Pengarna räcker för att lösa alla hans problem - om han överlever.

När stjärnbloggaren Jennifer Leone hittas död korsas deras vägar och en otäck kedja av händelser tar fart.

STHLM Confidential är en oavbrutet spännande thriller om jakten på bekräftelse och kärlek i ett samtida Stockholm.

Några pressröster:
"Det är högt tempo i Hanna Lindbergs spännande roman"
Femina

"En mycket underhållande spänningsroman" Bokbloggen Bokpar

"En väldigt stark debut. 5 av 5" Lovelybooks.de (Tyskland)

"Hanna Lindberg verkar vara den nya skandinaviska thrillerstjärnan"
Corriere della Sera (Italien)

Läs mer

STHLM Confidential

Hanna Lindberg

STHLM Confidential

Recensioner

”Stockholm som antikens Rom – pengar, sex och mat”

Nyheter

Foto: Göran Segeholm

8 november 2017

”Beredda att gå över lik för ära och status”

Nyheter