Garth Greenwell

Foto: Max Freeman

Utforska författaren

Garth Greenwell är född 1978 och uppvuxen i Kentucky, USA. Hans noveller och artiklar har publicerats i tidskrifter som New Yorker och The Atlantic. Hans debutroman Det som tillhör dig blev en stor framgång hos både kritiker och läsare, vann debutantpriset på British Book Awards och nominerades till det prestigefyllda National Book Award. Han bor numera i Iowa.

Utgivning

Om boken

En ung man, född och uppvuxen i Kentucky, jobbar som engelsklärare i Bulgarien. Där träffar han en ovanligt varm höstdag, på en toalett under Sofias Kulturhus, den karismatiske Mitko. Det som börjar som en pengatransaktion leder under de följande månaderna till en kärleksaffär som trots begär och närhet hela tiden riskerar att slå över i våld och destruktivitet.

Den ene bär på hemska barndomsminnen från familjegemenskapen i den amerikanska södern, minnen som åter aktualiseras när det kommer bud hemifrån om att hans far hastigt insjuknat. För den andre handlar det om att överleva och värna om sin självständighet, trots ett skriande behov av pengar och trygghet.

Det som tillhör dig är en kritikerhyllad och prisbelönt kärleksroman om åtrå och dess konsekvenser. Poetisk, drabbande och psykologiskt övertygande möter vi två unga män från vitt skilda världar som till sist bara har att förlita sig på sin vänskap för att rädda sig själva från undergång.

»En ömsint skildring av krafter som synd och skam - och den trånad som ofta följer i kärlekens spår.« Hanya Yanagihara, författare till Ett litet liv

»Ett nytt mästerverk i den amerikanska litteraturen.« Edmund White

Läs mer

Garth Greenwell

Det som tillhör dig

Recensioner

”Magi.”

”En spännande början på ett författarskap som jag definitivt kommer att följa.”

”Detta [är] en av de vackraste, och faktiskt mest romantiska, kärlekshistorier jag läst på länge.”

”I flera avseenden är det en gränslöst vacker roman.”

”Det är skickligt uppbyggt och konsekvent genomfört.”

”Det är en rasande bra roman.” – Rasmus Landström 2018-04-09

ETC

Nyheter

Foto: Max Freeman

9 april 2018

”Ett nytt mästerverk i den amerikanska litteraturen”

Nyheter