Linda-Marie Nilsson

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Utforska författaren

Linda-Marie Nilsson är journalist, krönikör och kroppsaktivist. Hon har bland annat arbetat som reporter på Expressen och Aftonbladet. Som influencer driver hon flera kanaler på olika plattformar.

Hon brinner för att hjälpa och inspirera andra till att älska sig själva och medverkar ofta i intervjuer i tidningar, tv och radio om kroppsaktivism och ideal.

Utgivning

Om boken

När Linda-Marie Nilsson lade upp en bild på sig själv i bikini blev det en världsnyhet. Kroppsaktivismen eller kroppspositivismen handlar om att alla har rätt till sin kropp och om att vara nöjd med sin kropp som den är, trots samhällets skeva ideal.

Med hashtaggen #allastorlekarärvackra fortsätter hon att inspirera sina följare. Alltid med en stor portion humor, som i klippet där hon testar produkter för att låren inte ska gnida mot varandra.

Eller när hon listar "50 saker som tjocka är trötta på att höra".

Att hennes budskap behövs är det många som vittnar om. Bland hennes många fans hittar vi de unga tjejerna som inte vågar klä om på gympan men även äldre kvinnor som aldrig visar sig i baddräkt på stranden. Föräldrar söker också hennes råd kring hur de ska prata kroppsideal med sina barn.

Nu har Linda-Marie Nilsson skrivit en peppande och inspirerande självhjälpsbok för att hjälpa fler att älska sig själva. Hon delar generöst med sig av sin egen historia men ger också massor av konkreta tips, allt från hur man hittar rätt kläder till hur man hanterar kroppshat på nätet.

Läs mer

Linda-Marie Nilsson

Så lärde jag mig att älska min kropp

Recensioner

”Inspirerar”

Expressen

”Linda-Marie Nilsson har skrivit en viktig bok om normer och acceptans.”

Hänt i veckan

”Göm dig inte i vassen, utan lyssna och lär av denna kloka kvinna som blev kroppspositiv. Hon skapade bejakande hashtaggen #allastorlekarärvackra. Kort och gott får du en bikinikropp så här: Ha en kropp. Ta på en bikini. Klart.”

M-magasin

Nyheter

Foto: Lina Eidenberg Adamo

27 december 2018

Linda-Marie Nilsson: ”När jag släppte boken vågade jag ha kalas”

Nyheter